Близо 40 полицаи са прикривали Семерджиев, седмицата 12 – 18 септември

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 19, 2022 08:42

Близо 40 полицаи са прикривали Семерджиев, седмицата 12 – 18 септември

¿ 12 септември, понеделник

Бившият чешки премиер Андрей Бабиш се яви в пражки съд в понеделник, където срещу него започна процес за измама с европейски средства на стойност 2 млн. евро.

В пет комплекса в руската столица вече се продават наричаните от брокерите „ателиета“ за живеене в мазета, сутерени, мецанини и тавани, много от тях без прозорци. Подобно жилище на таван от 11 кв. м излиза 3.8 млн. рубли. Цената им стига до 7.99 млн. евро,  пише изданието „Известия“.

¿ 13 септември, вторник

Георги Семерджиев, който причини смъртта на две жени, след като катастрофира в София на 5 юли, е бил прикриван от трима служители на МВР на ръководни позиции. Според вътрешния министър Иван Демерджиев докладът след катастрофата, от който става ясно, че около 40 служители на МВР са осигурявали защита на Семерджиев, съдържа „стряскащи данни“.

Русия е дала над 300 млн. долара на чуждестранни партии и политици, за да укрепи влиянието си в различни държави, се казва в разсекретен доклад на американското разузнаване.

¿ 14 септември, сряда

Зърнопроизводители в цялата страна организираха протести с десетки тежки машини срещу вноса на украинско зърно в България. През последните години в земеделския сектор достигнаха субсидии на стойност 1.5 млрд. лв. според информация на „Капитал“. Почти всички от 20-те най-големи получатели на субсидии са производители на зърно.

ДАНС отчита интереса на чужди разузнавателни служби към България, като представя модела, по който чужди разузнавания привличат източници у нас.

¿ 15 септември, четвъртък

Крум Зарков, министър на правосъдието в служебния кабинет предложи създаване на Съвет за криминологични изследвания.

Специализирана полицейска операция се проведе в Симеоновград.перацията бе насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност. Акцията се проведе от екипи на полиция и жандармерия съвместно със служители от НАП и ОДБХ. Откриха няколко дребни нарушения.

¿ 16 септември, петък

На Марс бяха открити органични молекули. Марсоходът Perseverance е събрал някои от най-важните досега проби от мисията си, с които учените ще определят дали някога е съществувал живот на Марс, съобщи НАСА, предава Си Ен Ен.

¿ 17 септеври, събота

Клошар умишлено е предизвикал трите пожара в Хасково през миналата нощ. Това е основната версия, по която работи прокуратурата, съобщи Делчо Лавчев, прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково.

От 19.30 часа до 23 часа в петък, 16 септември, в южния областен център последователно бяха запалени бивш тютюнев склад и две необитаеми жилищни постройки.

Внезапни наводнения в Италия отнеха живота на 10 души. За една нощ се изляха 400 мм дъжд на квадратен метър в централната част на страната

¿ 18 септември, неделя

Поройни дъждове и вятър са съборили постройки и изкоренили дървета и в Гоце Делчев.

Европейската комисия предложи спиране на 7,5 млрд. евро от своя бюджет, предназначени за Унгария заради обвинения в корупция и измами, предава “Блумбърг“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 19, 2022 08:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама