Бизнес клуба избра земеделец за “Бизнесмен на 2009 г”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 26, 2010 08:56

Бизнес клуба избра земеделец за “Бизнесмен на 2009 г”

Георги Севов е “Бизнесмен на 2009 г.”, според бизнес клуб “Харманли”. Той бе избран от своите колеги след тайно гласуване от присъстващите членове сдружението на специална церемония в неделя. Статуетката му бе връчена от кмета на Харманли Михаил Лисков, а зам.-областния управител Николай Нанев му даде грамота. Харманлийският градоначалник пожела на господин Севов и на другите бизнесмени “печалбите и загубите от дейността ви да бъдат и любов, и музика, но и да остане една тънка червена нишка, че вие сте харманлийци и вашият бизнес и дейности остават в тази община”.

Никола Зайчев припомни на кмета, че харманлийския регион става лозаро-винарски и че крайно време е да се помисли за обучение на такива специалисти.

Награденият Севов благодари на целия клуб всеки може да бъде достоен и да застане на това място и го пожелавам на всеки от сърце.

Същата вечер бе връчена значката на най-новия член на Наталия Пачеманова.

Празничната програма, който харманлийския клуб организира вече пета година включваше народни изпълнения, латино танци и танцьори с огън, а старозагорския водещ нарече членовете му “лъвовете и лъвиците на общината”

Певците Радослав Руменов, Елена Красимирова, Ангел Антонов и Петя Пламенова, от класа на Жеко Ангелов изпяха няколко песни соло, в дует помежду си и всички заедно. Ръководителят им благодари на бизнес клуба за спонсорството, което те правят за тях.

Момчетата от “Тъч даун рекърдс” също забиха няколко свои парчета, като и те не пропуснаха да благодарят на финансовите благодетели.

Бе разиграна томбола с предмети, която събра 560 лева. За безпристрастност, тя бе теглена от председателя на Районния съд Юлия Станковска. Вина, сувенири, тиквеник и други вещи отидоха у купилите си билети, които се продаваха по пет лева.

Разигра се търг, на който бутилка марково вино от 75 лева смени притежателя си за 150. За същата сума бе откупена и картина, рисувана от деца. Собственикът им вече е избрания за “Бизнесмен на 2009г.” Георги Севов. Михаил Авджиев откупи други три бутилки вино за 100 лева, при начална цена 60. Парите от търга и томболата ще отидат за децата в неравностойно положение в общината, които са 84.

От фурна “Жак” бяха направили баница с късмети. Паднаха се на всички, които я опитаха. Към края бе разрязана и торта, надпис “5 години бизнес клуб Харманли”. Председателят Н. Зайчев изчете даренията, които от клуба е направил през своето си съществуване.

Направи впечатление, че на церемонията в неделя отсъстват много активни членове на клуба. Въпреки това останалите и гостите им се забавляваха до полунощ.

Георги Севов се занимава със земеделие и обработва хиляди декара земя в землището на село Иваново. Продава торове, препарати и земеделска техника. Освен това той е и съдружник във винарска изба “Малката звезда”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 26, 2010 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама