Бивши ченгета устроиха засада на Бойко Рашков в Хасково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 29, 2022 22:21

Бивши ченгета устроиха засада на Бойко Рашков в Хасково

Акценти

  • Докато обикновените полицаи подвикваха отстрани, бившият директор на ОБ на МВР - Хасково му се представи

Свързани публикации

Ангел Цанков, бивш шеф на Областната дирекция на МВР – Хасково и други полицаи, останали извън редиците на министерството след като ГЕРБ и ДПС не управляват областта, устроиха засада на Бойко Рашков, кандидат-депутат на „Продължаваме промяната“. При посещението на бившия министър на МВР в Хасково днес, докато обикновените бивши ченгета подвикваха отстрани, господин Цанков се представи на Бойко Рашков и поиска да знае защо са освободени негови колеги и на тяхно място са назначени други.

Бойко Рашков му отвори, че е имал добри препоръки за назначения от него директор и в последствие е оправдал очакванията му, като се е справил с купения вот на изборите в началото на лятото.

Господин Цанков отрече това и според него резултатите от неговото време били налице и имало документирани престъпления и задържани. Той твърди, че ведомството му се е справило с купения вот.

Каква бе ситуацията всъщност по това време?

Най-краткото обобщение на резултатите показва, че когато вътрешен министър бе Бойко Рашков, купеният или корпоративен вот рязко намаля.

Какво показват цифрите?

В Харманли рисковите секции са тези, в които гласуват предимно роми. В махалата „Маламар дере“, предпочитат ГЕРБ, а в „Хаджияневото герме“ – ДПС, а на избори, след като двете партии не са на власт, подкрепата за тях намалява в пъти.

На 11 юли 2021 година в двете секции на стадиона в Града на Белоногата, гласувалите за ГЕРБ са по 10, а за ДПС – 67 и 42. В сравнение с миналите избори, на 4 април, в първите секции за ДПС гласуваха 147 и 110, за ГЕРБ – по 50.
В 21-ва секция за ГЕРБ бяха 39, преди – 107.
В Симеоновград в 1-ва секция от 181 почитатели за ГЕРБ, на 11 юли са 76, във 2-ра от 312 – на 153.
В 5-а секция в училище „Отец Паисий“ от 323 са намалели на 116.

В червеното училище в Свиленград, СУ „Климент Охридски“, 22-ра секция е известна като една от най-активните на изборите на 4 април, където гласуваха предимно роми, гласовете за ГЕРБ бяха 146, а на 11 юли – 1 (един)!

В 26-та секция в училище „Любен Каравелов“, кв. „Капитан Петко Войвода“, от 202 паднаха на 35.
В заключение може да се отбележи, че намалението на купения и корпоративния вот на изборите на 11 юли, когато ДПС и ГЕРБ не бяха в силата си, тогавашното ръководство на полицията успя на ограничи този уродлив начин на демокрация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 29, 2022 22:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама