Басните на Езоп оживяха на сцената на читалището в Любимец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 13, 2023 15:50

Басните на Езоп оживяха на сцената на читалището в Любимец

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 13 – 19 януари 2023 г., брой 2/1026, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Басните на легендарния древногръцки баснописец Езоп оживяха на сцената на читалище „Братолюбие“, Любимец. Премиерата на театралната постановка „Езоп, лисицата и гроздето“ от бразилския драматург Гилерме Фигейреду се прие радушно от зрителите.
Сюжетът на пиесата е актуален особено днес, защото темите за свободата, компромиса, любовта, предателство винаги ще бъдат вечни.
Многомесечният труд, който са положили артисти, сценарист и технически екип, бе оценен по достойнство и публиката ги уважи с бурни ръкопляскания и ставане на крака.
Представянето на постановката бе предизвикателство както за актьорите, така и за режисьора Неда Колева. Д-р Сашо Севов, Михаил Димитров, Нели Ванкова, Румяна Стамова и Атанас Жишев на сцената успяха да покажат, че самодейният театър не отстъпва на професионалния.
Гости на представлението бе една от най-красивите актриси Ирен Кривошиева и Роси Русева, дългогодишна водеща на „Уикенд с Роси“ по Канал 3.
Интересът за премиерата на постановката, състояла се на 11 януари, бе много голям и залата бе запълнена. За второто представление, определено за петък, 14-и също е огромен.

Тъй като желаещите са много, в понеделник, 16 януари, ще има и трето представление.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 13, 2023 15:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама