Атанас Бързев ще управлява временно болницата в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 6, 2022 10:32

Атанас Бързев ще управлява временно болницата в Харманли

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 9 юни 2022 г., брой 21/999, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Атанас Бързев ще управлява временно „МБАЛ – Харманли“ ЕООД като прокурист. Това реши на последната си сесия ОбС – Харманли, а причина за избирането му, е че няма кандидати за длъжността управител на болницата, след като д-р Златка Чанкова подаде оставка.
Господин Бързев ще бъде назначен от собственика Община Харманли на тази длъжност и ще я изпълнява до провеждането на конкурс за избор и назначаване на управител. Тази процедура отнема дълъг период от време, а назначаването му се налага заради „ежедневната необходимост от упълномощено лице, което оперативно да управлява и представлява дружеството“, гласи текста в докладната.
Наложи се и промяна Учредителния акт на Многопрофилна болница за активно лечение – Харманли“ ЕООД – Харманли, в което бе вписана длъжността „Прокурист“ и бе допълнено, че той „отговаря имуществено за виновно причинените на дружеството вреди.“
Докладна записка бе внесена от кмета Мария Киркова и бе подкрепена от съветниците на ГЕРБ. Тези от БСП, от чиито редици Атанас Бързев бе кмет през 1995 – 1999 г. гласуваха „против“, защото не са забравили, че на предпоследните местни избори Атанас Бързев се яви като кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от АБВ и бе конкурент на червената партия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 6, 2022 10:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама