АПИ обяви спешно поръчка за ремонт на пътя между Мъдрец и Гълъбово

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2022 09:00

АПИ обяви спешно поръчка за ремонт на пътя между Мъдрец и Гълъбово

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 15-28 април 2022 г., брой 15/993, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Агенция „Пътна инфраструктура“ е обявила обществена поръчка за ремонта на 15,7 км от пътя между Мъдрец и Гълъбово.
Тя е по ускорена процедура по реда на чл. 74, ал. 4 от Закона за обществените поръчки поради спешната необходимост от ремонтни дейности на трасето и аварийното състояние на ж.п. надлеза в с. Обручище.
Началото на участъка, който ще се ремонтира, започва от кръстовището с път II-55 Велико Търново – Нова Загора – ТЕЦ – 2 – Свиленград, в района на с. Мъдрец. Завършва при пресичането с път III-554 Нoва Загора – Раднево – Харманли, в района на с. Обручище.
Ще бъдат ремонтирани трите големи съоръжения в отсечката – мост над дере, мост над р. Соколница и ж.п. надлез в с. Обручище, както и 32 бр. водостоци.
Трасето е основна пътна артерия за община Гълъбово и осигурява връзка с минно-енергийния комплекс ТЕЦ „Марица изток – 3“, рудник „Трояново – 3“, завода за гипсокартон и на населените места Обручище, Медникарово, Искрица и Мъдрец с общинския център Гълъбово. Пътят е построен преди 45 години –  през 1976 г., и оттогава не е основно ремонтиран.
Обявена е и обществена поръчка за избор на изпълнител на строителния надзор при ремонта на третокласната отсечка. Индикативната стойност на поръчката е 609 700 лв. без ДДС, срокът за подаване на офертите бе 11 април тази година.
Средствата за ремонта на 15,7-километровата отсечка между Мъдрец и Гълъбово са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

За състоянието на тази отсечка жителите на село Обручище са протестирали няколко пъти през годините. На последния им протест през март т. г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов пое ангажимент пред хората от Обручище да се проведат незабавно необходимите процедури за ремонт на пътя.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2022 09:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама