Алтъна стопли душите и сърцата на своите почитатели

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 17, 2023 13:05

Алтъна стопли душите и сърцата на своите почитатели

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 43/1067, година XX, 17 - 23 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Писателката Ивелина Радионова, по-известна като Алтъна, сътвори вълшебна вечер, изпълнена с поезия, проза и лични моменти. Тя гостува в Любимец на 10 ноември по покана на читалище „Братолюбие“.
Залата на клуб „Приятели“ се изпълни с нейни почитатели.
„Надявам се, че днешната среща ще се превърне в една малка светлинка, в един хубав спомен и за мен, и за вас“, започна талантливата писателка. Сподели, че е силно развълнувана, топло посрещната от организаторите и обгрижвана като принцеса от момента на пристигането й.
Пред аудиторията тя предложи всичките си книги от цялото си творчество и всеки желаещ имаше възможност да се сдобие я тях. „Алтъна“, „Обич“, „Йова разказва“, „Писано с огън“, „България в сърцето“ и най-новата ѝ, 13-та поред „До боянския майстор“ бяха само част от тях.
За себе си Ивелина сподели, че е една обикновена жена от Провадия, на 46 години, вечната романтичка, която не спира да вярва в доброто, в любовта, в хубавото и светлото и знае, че то иде. Счетоводител по професия е и въпреки че в по-голямата част от ежедневието ѝ надделяват числата, тя силно мечтае един ден да ѝ остане повече свободно време за „царството на буквите“. „Там ми е вълшебно, там ми е медено, там ми е щастливо“, сподели авторката.
Започнала е да пише от съвсем малка – първи, втори клас, със съвсем невинни, чисто детски кратки стихове. За мама, за родината, за природата… Първата ѝ учителка видяла тези двукуплетови стихчета и забелязала искрицата в нея.
Стиховете са нейната първата любов, след това е продължила с проза.
Автор е на 13 книги до момента.
Алтъна обеща, че няма да спира да пише, макар и с по-бавни темпове. Сподели, че предстои издаването на две нови – едната ще бъде с името „Ноя“, която ще бъде съвсем различна от всичко, което е писала до сега.
Накрая Ивелина отдели време за всеки посетител, като изслуша историите им и раздаде персонализирани послания върху закупените им книги.
По време на престоя си в Любимец, тя успя да посети и училището в Малко Градище. Там се срещна с учениците и ги запозна с част от патриотичните си стихотворения.

Творбите на Ивелина са преди всичко вдъхновени и посветени на България, на българската история и традиции, на патриархалното възпитание, честност и висок морал, на хората, които ги съхраняват и предават на следващите поколения.
Родолюбието й се усеща във всеки разказ и стихотворение, а думите често напомнят току-що издоено мляко, песен на чанове, пъстро халище и топъл хляб. Всеки, който се чувства истински българин, може да черпи сили от тях.
Старае се винаги да утвърждава вечното и непреходното чрез ценностите на родния фолклор и традиции. Разкривайки различни нюанси в чувствата на героите си, събужда топлина и копнеж по една отминала епоха, в която дълг, чест и морал са били поставяни на пиедестал.
Посланията й проникват в съзнанието на читателите и отключват секретен код към мъдростта и познанието. В книгите българският дух се възвисява и зове отново към опазване на вярата в доброто, на правдата и чистотата в човешките отношения, въздига над трудностите и засища глада на душите.

Ивелина Радионова е съвременната българска писателка, родена през 1977 г. в Провадия. Завършила е висшето си образование в Икономическия университет във Варна. Работи като главен счетоводител в частна фирма.
Автор е на 13 книги до момента. Нейни стихове са публикувани в редица сборници, вестници и списания, а няколко са превърнати в песни. Носителка е на много литературни награди от поетични конкурси, сред които е и отличие за цялостно творчество, посветено на България.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова ноември 17, 2023 13:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама