Активно бе почистването в Тополовград на 16 септември

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2023 17:27

Активно бе почистването в Тополовград на 16 септември

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 35/1059, година XX, 22 -28 септември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Групи от доброволци – служители в ОбА, ученици, деца, граждани се включиха в инициативата на бТВ „Да изчистим България заедно“. Тя се проведе на 16 септември, събота, а датата бе обявена и за Световен ден на почистването.
Много чували и купища с отпадъци бе резултат от акцията в Тополовград и някои от другите населени места от Общината. „Готови сме“- Да пазим Нашата Община, Нашата красива природа! Нека остане чиста за нас и поколенията!“ – това бе мотото на хората, които се включиха в акцията.
„Нека да даваме пример, а не само да сме недоволни. За да бъде общината ни и нейната природа чиста, трябва да я пазим всеки ден, а не да замърсяваме и хвърляме безразборно боклуци 365 дни в годината и да се мъчим да изчистим за един ден“, сподели кметът Божин Божинов, който се включи активно в инициативата.
За провеждането на почистването от общината осигуриха ръкавици и чували и оказаха съдействие на всички граждани, организации и фирми, които желаеха да почистят замърсени места за отдих и почивка, пространства около домове и офиси, зелени площи, спортни и детски площадки.
В Тополовград чистенето бе по всички краища и изходи от града, както и в централната му част. Тази година инициативата „Да изчистим България заедно“ се проведе под надслов „Готови сме!“ и бе насочена към усърдието и енергията, които трябва да се влага в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.
Отпадъците бяха събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци, а извозването им се извърши след приключването на самия ден на почистването и в следващите два – три дни.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 22, 2023 17:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама