Активни нападатели и 30 попадения в мрежите

Веселин Тонев
От Веселин Тонев март 20, 2024 12:16

Активни нападатели и 30 попадения в мрежите

Акценти

  • Здрава битка в Кърджали и 8 жълти картона на мача Върбица – Харманли 0:2
  • Кирчо Крумов неудържим с 4 гола за ОФК Хасково в Любимец

Цели 30 гола връхлетяха в мрежите по време на срещите от 14-тия кръг на областната футболна група. Най-резултатен се указа двубоят на Колодрума, където домакините от Свиленград размазаха с 9:0 гостите от дубъла на „Саяна“. Футболистите на играещия треньор Антон Огнянов проведоха един безкомпромисен мач, който до голяма степен разсея съмненията за спад във формата им, след загубата с 0:1 от новака „Харманли“. С по два хеттрика се отличиха Юлий Шекеров и Теодор Стоянов. С гол може вече да се похвали и защитникът Иван Скерлев, както и Емилиян Зотев – точен от единадесетметров наказателен удар.

Здрав мач се заформи на неутралния терен на стадион „Горубсо“ в Кърджали, където се проведе дербито на кръга между „Върбица“, Бенковски и „Харманли.“ Гостите се наложиха с 0:2 и така си го върнаха за загубата с 1:3 от същия противник през есенния сезон. Мъжки сблъсъци, борба по целия терен и сериозни единоборства донесоха по 4 жълти картона на двата съперника.

Един лидер показва, че годините нямат никакво значение, а талантът. Това е опитния Кирчо Крумов от ОФК „Хасково“, който от мача на мач поема отговорност за атаката на своя отбор и бележи гол след гол. В  събота Крумов вкара 4 гола във вратата на „Любимец – 2018“ при победата на неговия тим като гост с 2:5. Това още веднъж доказва, че за футбола или го можеш или не. Едно попадение за гостите добави Павел Кочев, по един гол за домакините вкараха още Петър Шилев и Божидар Христов.

Другият мач в града на дините се състоя в неделя, където „Любимец – 2000“ се наложи с 2:0 над „Хеброс – 1921“ /Харманли/. Точни за домакините и две непростими грешки на гостите между 16 и 20-ата минута бяха Калоян Славов и Тодор Кьосев.

Любимчани вече са втори с 30 точки, а 7 в повече има състава на Свиленград.

На терена на село Срем, победата с 2:4 извоюва състава на „Марица“, Симеоновград, който се наложи над домакините от „Сакарски спортист“, Тополовград. „Марица“ бе в серия от 2 загуби но успя да се измъкне макар и без наказания се голмайстор Тони Каранейчев.

Интересен сблъсък се заформи на терена в Ивайловград. Гостите от „Хасково – 2022“ се наложиха с 1:3 над „Раковски – 1923“. Много добър мач на двата напълно подмладени отбора предвещава добро бъдеще.

ПРОГРАМА 15 кръг:

23 март, събота, от 15:00 часа:

„Раковски – 1923“ – „Хеброс – 1921“ в Ивайловград

„Харманли – ОФК „Хасково“ – на стадион „Хеброс“

„Марица“ – „Свиленград“ в Симеоновград

„Саяна – 2“ – „Върбица“ в Горски извор

24 март, неделя, от 15:00 часа:

„Любимец – 2000“ – „Сакарски спортист“ – в Любимец

„Хасково – 2022“ – „Любимец – 2018“ на ст. „Младост“

Веселин Тонев
От Веселин Тонев март 20, 2024 12:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар