„Авролева“ бяха специални гости на юбилеен концерт

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 20, 2023 08:29

„Авролева“ бяха специални гости на юбилеен концерт

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 39/1063, година XX, 20 - 26 октомври 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Мъжкия хор „Авролева“ бяха специални гости на юбилеен концерт в Твърдица. Това стана на 12 октомври на тържеството и концерта по повод 30-годишния юбилей на Мъжкия хор при читалището в този град.
На него като годни бяха поканени само тополовградските певци от „Авролева“, което е голяма чест и признание за техните възможности и качества. Там сакарските славеи поздравиха колегите си с три свои изпълнения, които предизвикаха бурни аплодисменти в залата на читалището в Твърдица.
След концерта се състоя дружеска вечеря, която по-скоро премина като един импровизиран и емоционален концерт и надпяване между хористите от двете формации.
Една неочаквана среща съпроводи това участие на Мъжкия хор. Оказа се че художественият ръководител на хора от Твърдица е Емил Минев от Стара Загора, който в далечните вече 1981/82 г е ръководил хора на Тополовград. Тогава изпълнителите са били друго, като единственият останал от тогава е председателя на Настоятелството на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 18794“ – Трифон Ламбов.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 20, 2023 08:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама