Изтича срокът за одобрение на приемни родители

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 20, 2015 19:09

Изтича срокът за одобрение на приемни родители

Акценти

  • Изпълнението е по проект ”И аз имам семейство” се осъществява по Оперативна програма ,,Развитие на човешките ресурси”

Свързани публикации

Общо десет са одобрените родители за приемни семейства в община Елхово, които до 31 декември трябва да вземат деца за отглеждане. По-голямата част от тях вече са го направили.

Досега 12 деца вече са преминали в приемни семейства. Освен у нас, има осиновени вече деца и в Холандия, и в Италия.

Изпълнението на проекта ”И аз имам семейство” се осъществява по Оперативна програма ,,Развитие на човешките ресурси”. Тя е съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Бенифициент на проекта е Агенцията по социално подпомагане в града, а общината е партньор.

Той се реализира в изпълнение на националната стратегия ,,Визия за деинституционализация на децата в Република България”. Дейноста на проекта е от 30 септември 2011 година до 31 декември 2015 година. Тя е удължавана вече пет пъти, а общата му стойност е 30 103018,16лв. За община Елхово са предвидени 270 883,30лв.

Целта на проекта е децата в неравностойно положение да израстат в условия, равни на децата със семейства. Осъществяването става след подаване на заявления, посещения по домовете от социалните работници, събеседване, среща с поръчителите и социална оценка. След това следват опознавателни срещи между децата и приемните родители.

От подалите 12 заявления 10 са одобрени. В по-голямата част от тях вече са настанени деца за отглеждане. За останалите остават броени дни, да зарадват децата срещу празниците с новите си семейства и родители и да се радват на лакомства и подаръци като останалите деца.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева декември 20, 2015 19:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.