Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

ЮИДП дари 25 кубика материал на пострадалия животновъд Иван Янъков

1 минута
ЮИДП дариха дървен материал на пострадалия от пожара край Харманли през юли Иван Янъков
Дарени от дървен материал

Дарени от дървен материал

Дървен материал, необходим за изграждане на нова ферма на пострадалия от пожара край Харманли през юли Иван Янъков дариха от ЮИДП („Югоизточно държавно предприятие”), Сливен.
За да връчи дарението дойде директорът инж. Димчо Радев. Той предаде поздрави на Иван от министъра и го увери, че държавата ще изпълни обещанията, които е дала. Уточни, че това са 25 кубически метра фасонирана дървесина, която в сурово състояние е около 50 кубика едър строителен материал, изцяло необходим за изграждане на покривната конструкция на самата ферма.
Господин Радев предаде поздрави на Иван Янъков от министър Георги Тахов. Тук бе и кметът Мария Киркова, която благодари, че държавата е изпълнила ангажимента си.
На събитието присъстваха директорите на Горските в Харманли инж. Йорданка Джелепова и на Свиленград инж. Михаил Михайлов.
Припомняме, че на 18 юли пламна пожар край Харманли. Най-пострадал бе Иван Янъков, собственикът на ферма, където изгоряха 200 овце.
Няколко дни след това на място пристигна министърът на земеделието Георги Тахов, който обеща пълно съдействие от държавата и възстановяване на щетите както финансово, така и с дървен материал и бетон. Обеща на овцевъда да му бъдат отпуснати и 42 000 лева по програмата De minimis.

Това е вторият път, когато ЮИДП Сливен дарява дървен материал на нуждаещи се. Първия път бе след наводнението в село Бисер. Тогава той бе докаран и връчен лично от директора по това време инж. Пейо Върбанов.

1 thoughts on “ЮИДП дари 25 кубика материал на пострадалия животновъд Иван Янъков

  1. А тази от лявата страна каква я върши там .. да не би да е дала от нейните си пари като дарение че ние не знаем знам че има слабост към апартаменти към морето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights