Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

„Харманли“ показа класа срещу „Бригада“

10 минути
„Любимец - 2000“ се забавлява на ст. „Колодрума“ в Свиленград
„Харманли“ срещу „Бригада“

„Харманли“ срещу „Бригада“

Отначало ще започнем с малко статистика защото се намираме по средата на есенния сезон в Хасковската областна група. До този момент са изиграни 33 мача. Един двубой между „Сакарски спортист“ и „Харманли“ бе пренасочен за края на сезона, а другите два, които бяха прекратени заради мълнии и силен дъжд между „Саяна II“ – „Свиленград II“ и „Хеброс – 1921“ – „Сакарски спортист“ ще се преиграват на 1 декември. Това обаче не пречи на точността на нападателите, които са поразили вратите със 159 гола до този момент. Сред най-изявените за голмайсторския приз през настоящото първенство са Димитър Янков Димитров от ФК „Харманли“ с 12 гола, следван с 8 точни попадения от колегата си Хакан Мустафа. Същият актив – 8 гола имат Кирчо Крумов от ФК „Хасков“о и Теодор Кьосев от ФК „Любимец – 2000“. Съдиите са отсъдили 6 дузпи и са показали 5 червени картона.
Най-интересният двубой през уикенда се състоя в Харманли, където едноименният тим на града размаза със 7:0 гостите на новака „Бригада – 2010“. Димитровградчани така и не намериха противодействие на невероятните контри, на които бяха подложени и само констатираха присъствие на терена. Сред отличените в отбора на треньора Теодор Нейков може спокойно да прибавим креативната игра на опитния Ангел Балабанов, който освен, че вкара хеттрик подаде и за останалите голове на своя тим.
В отбора на Харманли през този сезон обаче блести със своите 12 гола Димитър Янков Димитров. Младокът вкара нов хеттрик и асистира на Хакан Мустафа за едно от попаденията. „Харманли“ са с пълен актив от 5 победи и един мач по-малко.
С пълен актив са и фаворитите „Хасково“ и „Любимец – 2000“, които вървят в пакет с по 18 точки. „Хасково“ победи трудно с 1:0 като гост на „Саяна“ в Горски извор. Точен за победата бе Константин Гочев в 28-ата минута.
Не така обаче се развиха нещата на стадион „Колодрума“ в Свиленград. Дублиращият отбор на града, който до момента нямаше загуба бе надигран по категоричен начин с 5:1 от футболистите на „Любимец – 2000“, които просто се забавляваха на терена. За гостите се разписаха с два гола Теодор Кьосев, както и колегите му Вълчо Георгиев, Георги Георгиев и Петър Петров. Почетен гол за „Свиленград“ вкара Стефан Фотелов.
С класически резултати завършиха и други два двубоя от кръга. „Хеброс – 1921“ надви „Марица“, Симеоновград с 3:0. Головете вкараха Канде Самура, Ники Димитров и Димитър Неделчев.
Същият резултат се получи на мача в Любимец, където „Любимец – 2018“ посрещна „Сакарски спортист“. Гостите от Тополовград бяха по-добри през по-голямата част от мача, а головете паднаха в тяхната врата. За „Любимец – 2018“ точни бяха: Даниел Ганев, Стилян Николов и Петър Димитров от дузпа в 77-ата минута.
Първа победа на собствен терен изкова новака „Старско.“ Хасковлии надиграха трудно с 3:1 гостите от „Раковски – 1923“, Ивайловград. На стадион „Младост“ първи се разписа Мариян Георгиев, който даде преднина на „Раковски.“ След това обаче настъпи пълен обрат и с попадения на Дойкан Бейсим, Ерен Хакиф и Емрах Юсуф „Старско“ подпечата победата си.

Програмата за VII кръг:
19 октомври, събота – 16:00 ч.:
„Любимец – 2000“ – „Хеброс – 1921“ в Любимец
„Марица“ – „Любимец – 2018“ в Симеоновград
20 октомври, неделя – 16:00 ч.:
„Харманли“ – „Саяна I“I на стадион „Хеброс“
„Хасково“ – „Свиленград II“ на стадион „Младост“
„Раковски – 1923“ – „Бригада – 2010“ в Ивайловград
„Сакарски спортист – „Старско“ – в Тополовград

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights