Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

Работници се трудят усилено ремонтът на училище да завърши в срок

4 минути
Предстои цялостна подмяна на покривната конструкция с монтиране на фотоволтаични панели на нея

Веднага след откриването му на 13 юни, ремонтът на началното училище в Тополовград тръгна ударно. Струпаната техника и работниците работят усилено, за да бъде реализиран проектът в срок.
Какво предстои да бъде извършено:
В дворното пространство ще се подменя изцяло асфалтовата настилка с друга противоударна, предпазваща здравето на децата. Ще се подменя оградата с двуметрова тип „ажурна“, ще се оформят площадки за мини футбол, баскетбол и волейбол.
Предстои цялостна подмяна на покривната конструкция с монтиране на фотоволтаични панели на нея, пълно външно саниране, подмяна на Ел и ВиК инсталациите, осветлението, дограмата, ремонт на тоалетните с изграждане на такава за деца в неравностойно положение, както и изграждане на рампа за придвижването им, ще се изгради и оборудва нова площадка за обучаване по безопасност на движението и още други неща.
Целта на модернизиране материалната база е превръщане на образователната институция в благоприятна среда, съдействаща за подобряване на образователните резултати на учениците и мотивацията за учене.
Както споменахме и в предишния брой, проектът се финансира със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост. Датата на стартиране на проекта е 26.01.2024 г., а на приключване – 31.05.2026 г.
Изпълнител е „СПН Конструкшън“ ООД, Ямбол, а стойността на строително-монтажните работи е 2 425 112,71 лв. с ДДС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights