Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

Наследници на Теленчеви от с. Мрамор си направиха родова среща

3 минути
Подобни събирания те правят вече за четвърти път
Наследници на Теленчеви

Наследници на Теленчеви

Наследниците на рода Теленчеви от с. Мрамор се събраха за четвърти път на родова среща. Състоя се в събота, 5 октомври, и премина в задушевна атмосфера с много песни, танци и хора.
Общо 101 са живите наследници на този род, като на срещата присъстваха 82 от тях, като най-възрастен се оказа Елена Александрова от с. Мрамор на 85 години, а най-малкият Данаил Христов – на година и четири месеца.
Основният организатор Пенка Бакърджиева сподели, че идеята за събирането се е получила, като особено трогателни са били запознанствата на родственици, които не са се виждали досега.
Идеята за организирането на срещата е младите хора да дойдат, да се запознаят, тъй като са от различни краища на страната: София, Стара Загора, Ямбол, с. Овощник Казанлъшко, Пловдив, Перник, Чирпан, Димитровград, Бургас, както и братовчеди от Торонто, Канада.
На всички присъстващи организаторите раздадоха събраната в книга „История на род Теленчеви“.
Девизът на рода е: „Бащино огнище не оставяй, своя род прославен не забравяй!“.
В края на празника, който си направиха, те дълго не искаха да се разделят и си пожелаваха по-често да си правят такива срещи.

1 thoughts on “Наследници на Теленчеви от с. Мрамор си направиха родова среща

  1. Така беше. Толкова бяхме радостни всички, че се виждаме. Раздялата беше трудна, защото кой знае кога пак ще видим…. Все пак с една малка част от братовчедите си обещахме по-често да се виждаме. Още другият месец живот и здраве.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights