Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

На 24 май честваха двоен празник в сакарския град

5 минути
Поздрав за двойния празник към участниците в него отправи зам.-кметът Красимира Атанасова

Денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, винаги е бил на особена почит в Тополовград, защото е и Празник на града. Преди обяд тържествата започнаха със шествие на ученици, учители, дейци на просветата и културата и почетни граждани на Тополовград.
Тържествено издигане на националния флаг, честа за което тази година се падна на Динко Ангелов Бешков – дългогодишен участник в Мъжка вокална група „Авролева“, Ваня Димитрова Василева – дългогодишен зам.-председател на читалището и почетен гражданин на град Тополовград, Иванка Василева Иванова – учител в НУ „Св. св. Кирил и Методий”, Християна Златкова Божева – логопед в ДГ „Щастливо детство”, Надя Иванова Георгиева – учител в СУ „Д-р Петър Берон“ и Йоан Веселинов Райков – ученик в 8. клас в същото училище.
Поздрав за двойния празник към участниците в него отправи зам.-кметът Красимира Атанасова. Изнесена бе кратка кон- цертна програма, след което бе проведена церемония по награждаване на изявени и успешни ученици, учители и дейци на културата и изкуството /списък с имената им ще публикуваме в следващия брой на вестника/.
Привечер бе красивото, цветно и емоционално изпращане на зрелостниците към абитуриентския им бал. Те този път изненадаха всички с нетрадиционното за разлика от други години появяване на площада, сменяйки посоката от която навлязоха през шпалира, образуван на него от множеството присъстващи, роднини, приятели, граждани. След тяхното изпращане дойде време и за концерта на Невена Цонева, посветен на празника на града.
Празненствата този ден завършиха с хора и фойерверки.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights