Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

Мерака не знае спирка

5 минути
Мерака не знае спирка

Атанас Мераков – Мерака от Тополовград не знае спирка и какво е това да не правиш нещо и да стоиш със скръстени ръце. След като създаде прекрасният почивен кът в Сакара в местността Фислиева нива преди десетина години с трите беседки, кръстени с красивите имена Калина, Алина и Дария, той продължава напред. Сега издигна снага новата и като че ли най-красива четвърта беседка, която все още няма име, но направи това място още по-привлекателно. Има още неща за довършване, които Наско полека-лека прави сам, без почти ничия помощ, но вече се очертава цялостната визия на този кът. Майсторът много се радва на това, че добри хора помогнаха да се направи сондаж и открие за вода. Кладенецът е изграден, но за да бъде захранена помпата, трябва да се монтира соларен панел и батерия, която да подава ток, за да текне водата. Наско се надява, че има хора, които ще помогнат това да се случи в скоро време, за да имат възможност повече хора от Тополовград и техни гости да посещават това място и да им е по-удобно.
Има и един друг проблем, който много притеснява Мерака – опазване чистотата на това място. Има посетители, които добросъвестно си събират отпадъците и почистват след себе си, но има и такива след които мястото остава като след погром. Добре е и общинското ръководство да помогне и да се види как може да се реши този проблем. Имаше идея там да се постави контейнер и периодично да се почиства от БКС, но така и досега това си остава само идея.
Сигурно има някаква възможност да се помогне да бъде пазено чисто това място, с което основателно се гордее неговият създател, трудолюбивият и скромен Мерак, и с което много обичат да се хвалят тополовградчани и да посещават и водят своите гости там.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights