Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на България

Лидерите мачкат яко в областта

1 минута
Безкомпромисни „Хасково“, „Любимец - 2000“ и „Свиленград“; Първи успех за „Раковски - 1923“

Интересен трети кръг предложиха на своите верни почитатели през миналия уикенд отборите от Хасковската футболна група при мъжете.
В събота се изигра само един двубой, в който отборът на Хасково просто разби гостите от „Любимец – 2018“ със 7:1. На стадион „Младост“ домакините се забавляваха и бяха пълни госпо-дари на терена. Отново над всички с пореден хеттрик се отличи Кирчо Крумов, който се разписа в 5, 17, и 35-ата минута. Ерен Емин бе точен от бялата точка в 22-ата минута и така завърши първата част. Не по-различно ниво на футбол показаха момчетата на треньора Живко Иробалиев и в останалото до края време. С нови попадения за „Хасково“ се отличиха Павел Кочев, Мирослав Бакалов и Емре Емин. Почетен гол за гостите вкара в 68-ата минута Стилян Николов. Така „Хасково“ остава водач на групата с пълен актив от 9 точки и 18:1 голова разлика. Със същия са и отборите на „Свиленград II“ и „Любимец – 2000“.
В сблъсъка на новаците на своя стадион „Колодрума“, дубълът на Свиленград надигра с 5:2 гостуващия „Бригада – 2010“ от Димитровград. За тима на треньора Петър Кръстев се разписаха Чавдар Иванов на два пъти, а по един гол добавиха още Валери Христов, Теодор Стоянов и Иван Русев.
„Любимец – 2000“ разби новака Старско, Хасково, с 5:0. Цели 4 гола за домакините отбеляза Теодор Кьосев в 21, 23, 53 и 59-ата минута. Крайният резултат оформи резервата Анхел Кирилов в 73-ата минута.
Пореден добър мач изнесоха футболистите на „Харманли“. След победата с 8:0 над „Раковски – 1923“, в неделя четата на играещия треньор Теодор Нейков надви с 4:2 и доста добрия тим на „Марица“ от Симеоновград. С хеттрик се отличи отново младият Димитър Янков Димитров, другият четвърти гол добави Въльо Стайков в 76-ата минута. Гостите се вдигнаха на щурм и успяха да намалят резултата с попадения на Ивайло Ангелов и Светослав Светославов.
В Горски извор след две поредни победи, местният „Саяна II“ допусна обрат и бе победен от „Хеброс – 1921“ с 1:2. В напълно равностоен мач, домакините първи поведоха с попадение на Берай Халибрям в 35-ата минута, но само 3 по-късно Александър Желязков от гостите изравни. Срещата отиваше към закономерно реми, но Валентин Георгиев от „Хеброс – 1921“ вкара втори гол и оформи крайното 1:2 за отбора от Харманли.
В сряда, 25 септември, се изигра и отложеният двубой в Ивайловград. Местният „Раковски – 1923“ се наложи с 3:1 над „Сакарски спортист“, Тополовград. Точни за домакините бяха Мариян Георгиев, както и треньорът на детската формация Атанас Благоев, който вкара и двата победни гола. За гостите от Тополовград се разписа Гошо Гошев.
Съдиите от Кърджали показаха и два червени картона. Получиха ги Александър Абаджиев от „Раковски – 1923“ и Тенчо Георгиев за два жълти от „Сакарски спортист“.
Преди този двубой играха и детските формации на двата клуба. „Раковски“ победи гостите си с 6:1.

Ето и програмата за 4-тия кръг:
28 септември, събота, 17:00 ч.:
„Марица“ – „Раковски – 1923“ в Симеоновград
„Любимец – 2018“ – „Харманли“ в Любимец
„Старско“ – „Хасково“ на ст. „Младост“
29 септември, неделя, 17:00 ч.:
„Хеброс – 1921“ – „Сак. Спортист“ в Харманли
„Бригада 2010“ – „Любимец 2000“ на стадион „Раковски“
“Саяна II“ – „Свиленград II“ в Горски извор

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights