Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на България

Вместо освежени, разхождащи се на стадиона си тръгнаха напръскани с дизел

1 минута
Там фирма е пръскала против насекоми
Пръскане с дизел на стадиона

Пръскане с дизел на стадиона

„Часът е 20:30 ч., 14 септември 2024 г. Мястото е градският стадион в Харманли.
Действието – фирма пръска против насекоми в лицата на хората, които са отишли да се разходят, спортуват или без значение за какво, без да ги предупреди.
Около 10 човека напуснаха стадиона моментално, някои по-луди или смели останаха да си тестват възможностите… При излизането на фирмата от стадиона ги попитах с какво пръскат, а те любезно отговориха: „С дизел u npenapam“ против комари…
При следващия ми въпрос дали е безвредно за хората, че пръскат в лицата им, те ми отговориха: „Безвредно е…“ Тогава отново попитах единия от тях, защо носи маска като от Чернобил щом е безвредно, а той ми отговори, че го дишал, та затова трябвало да носи. Също обясни, че по принцип Общината трябвало да предупреди хората, но никой не го бил направил.
Факт е, че обгазиха и изгониха 10-15 човека“.
Това написа на стената на „Сакарнюз“ във Фейсбук Николай Митев, където описва случилото се. То породи много коментари, предлагаме ви част от тях.

 

Коментари

Zlatomira Danailova
На страницата на общината има съобщение за третирането на тревните площи.

Dariya Yaneva
Zlatomira Danailova Чудесно! Нали знаете, че не всеки е последвал страницата на общината? А и не всеки денонощно виси във фейсбук. Длъжни са да предупредят с табела, че ще се пръска, а на следващ ден – че е пръскано! Поне така се прави в другите общини.

Todor Todorov
Zlatomira Danailova не всеки следи страницата на общината и не всеки виси във фейсбука…. да гледа къде ще се пръска, досега по други общини съм срещал предупредителни табели и на следващия ден също, че е напръскано.

Zlatomira Danailova
Todor Todorov Нямам нищо против. Служителите не са постъпили адекватно да уведомят хората, намиращи се в момента на стадиона и да ги помолят да напуснат територията му.

Jecho Valentinov
Раздута и нефункционираща общинска администрация с нехаещ началник! Резултатът – хубавото ни градче запада и бавно умира, а близки общини се развиват.

Маргарит Матев
Много приказки за нищо, от четвъртък има съобщения в сайта на общината и сложени съобщения от колко до колко часа ще има пръскане на тревните площи, препарата не вреден за хора и животни.

Nikolay Mitev
Маргарит Матев Съобщенията само в сайта на общината ли трябва да са или и на стадиона, където хората влизат? И като се пръска, защо хората не се извеждат от стадиона и да се заключи, както го правят когато работното време на стадиона приключва? Да бяхте дошъл да подишате безвреден препарат с дизел, да видите колко е приятен и дали е няма нищо!

Светослав Петров
Маргарит Матев препарата за комари не е ли инсектицид и откога той е безвреден? Който и да е химичен инсектицид. И ако наистина е смесен с дизел, то той безвреден ли е? Най-новата реклама: пийте дизел с аромат на ягода. Не е смешно, въпреки че тъй звучи.

Nikolay Mitev
Светослав Петров не знам какво имаше вътре като състав освен дизела, но за мен си беше чиста отрова. А и човекът, който пръскаше си беше облечен с костюм и противогаз. Хората след него плюеха и кашляха. И както се вижда от клипа, пръска се право в хората. Жената която ходи до колата не е от фирмата, а е обикновена гражданка, която си върви. Вижда се как добре я “освежиха” с димната завеса.

Denica Dimitrova
Nikolay Mitev Да глупаците от дадената фирма, като виждат, че има хора, можеха любезно да ни уведомят и да ни изчакат, а пи повод обявлението на общината никъде не са писали час при положение, че стадиона работи до 22 ч.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights