Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

Изчистиха магистралата след като опашката от тирове намаля

4 минути
Изчистиха магистралата след като опашката от тирове намаля
Чистене на магистрала

Чистене на магистрала

Повече от 10 дни продължи почистването на магистрала „Марица“ след като опашката от тирове намаля. Дузина работници събра боклуците, изхвърлени от шофьорите на чакащите камиони. В продължение на месец банкета и канавката до южното платно на пътя за Турция, се бяха превърнали в бунище. Това се простираше на километри от Капитан Андреево.

Институцията, която трябва да се грижи за чистотата е Агенция „Пътна инфраструктура“. От там отговориха, че те са отговорни за периодичното почистване в сервитута на АМ „Марица“. Дейността се изпълнява от пътноподдържаща фирма, с която Агенцията има сключен договор. Те извършват обстойно почистване на отпадъци веднъж месечно.

Край пътя АПИ има поставени 15 бетонни кошове, които се препълват за няколко дни, а се почистват всеки месец.

На 15 километровия участък преди границата има поставени 12 броя тоалетни. От АПИ съобщават, че се почистват и обслужват два пъти седмично.

От фирмата, която събира боклуците казват, че прибират не само битови отпадъци, свързани с чакането на шофьорите, а и други предмети като хладилници, шкафове, дивани, кашони с бутилки. Те твърдят, че се справят с почистването, но ако има километрична опашка, за три дни около южното платно се превръща в сметище.

При едно такова обстойно почистване събират над 25 тона отпадъци.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights