Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

Обвиняват кметът на Стамболово, че заплашва политически противници

1 минута
Той е от ДПС – „Ново начало“ на Делян Пеевски
Аднан Йълдъз, кмет Стамболово

Аднан Йълдъз, кмет Стамболово

На страницата си във Фейсбук общинския съветник от Стамболово Егемен Сербест публикува запис, на който се чува глас, подобен на кмета на Аднан Йълдъз. Той е от ДПС – „Ново начало“ на Делян Пеевски и говори с Мухсин, собственик на заведение в Стамболово, който е от ДПС на Доган.
„Ако и утре разбера, че сте се събирали там (хора на Доган б.р.), ще изпратя полиция и ще затворя заведението!“
Разговорът се води на турски, в него има цинизми, а обиденият собственик му отговаря, че може и сам да затвори заведението и да оцелее само на яйца. Не го е страх от нищо но те трябва да се засрамят от постъпките си.
Ето какво пише Сербест във Фейсбук по повод скандалния запис:
Скъпи жители на Република България и Европа- българи, турци, роми, евреи и т.н.
Това е позор за нацията, който се случва през XXI век. Това е плод на сгазени демократични ценности, преминаващи всякакви граници за морал и етика изразяващи се в свободия, арогантност и диктаторство!
Никое животно на този земен свят няма право да ограничи СВОБОДАТА на човека, който си върви по житейския си път. Но такъв, който се отклонява от него и злоупотребява с тази му даденост, трябва да бъде наказан!
Няма да позволим да си играете със съдбите на хората, г-н Безсрамник!“
На своята страница кметът Стамболово Аднан Йълдъз написа: “Заявявам открито, че това е преправен запис, който в съвременни дни може да се направи много лесно чрез инструменти за клониране на гласове, базирано на непрестанно развиващия се изкуствен интелект.
Целта на публикацията е дезинформация – дискредитиране, предизвикване на сензации, оклеветяване и очерняне, правене на черен PR, като поръчкова публикация.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights