35 511 младежи получават карти за безплатно пътуване с влак по DiscoverEU

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 14, 2024 13:49

35 511 младежи получават карти за безплатно пътуване с влак по DiscoverEU

Акценти

  • Младите хора ще могат да пътуват самостоятелно или в група от до петима души между 1 юли 2024 г. и 30 септември 2025 г. Над 180 000 млади хора са кандидатствали за пролетния кръг на DiscoverEU през април 2024 г.

Свързани публикации

35 511 млади европейци, включително от България, ще получат карти, за да пътуват безплатно с влак през лятото по линия на инициативата DiscoverEU на Европейската комисия, част от програмата „Еразъм +“.

DiscoverEU предлага на 18-годишните европейски граждани възможността да пътуват в цяла Европа и да опознаят нейното многообразие от първо лице. Притежателите на карта за пътуване могат да научат за културното наследство и историята на ЕС и да се свързват с хора от целия континент.

Илиана Иванова, комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, заяви: „От гледна точка на броя участници, този кръг на кандидатстване е най-успешният от момента, в който DiscoverEU стана част от програмата „Еразъм +“ през 2021 г. Радвам се, че толкова много млади хора ще получат възможност да открият Европа и да научат за нейната култура и история. Растящият ентусиазъм на младите хора, демонстриран по време на Европейската година на младежта (2022 г.) и Европейската седмица на младежта през 2024 г., е наистина вдъхновяващ.

Младите хора ще могат да пътуват самостоятелно или в група от до петима души между 1 юли 2024 г. и 30 септември 2025 г. Над 180 000 млади хора са кандидатствали за пролетния кръг на DiscoverEU през април 2024 г. С това броят на кандидатурите достига 1,4 милиона от стартирането на инициативата през 2018 г.

Кандидатурите по DiscoverEU се отварят два пъти годишно — през пролетта и есента. На избраните кандидати се предлага карта за пътуване с влак и европейска младежка карта, която предлага отстъпки за културни посещения, учебни дейности, спорт, местен транспорт, настаняване и храна.

Източник: ЕК

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 14, 2024 13:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама