Харманлийци пропуснаха шанса да се насладят на таланта на любимчани

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2023 06:27

Харманлийци пропуснаха шанса да се насладят на таланта на любимчани

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 юни 2023 г., брой 21/1045, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Много харманлийци пропуснаха шанса да се наследят театралната постановка „Езоп, лисицата и гроздето“. Тя бе представена на сцената на читалище „Дружба“ – Харманли, след като преди това самодейците от Любимец изпълниха залата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – София.
Десетото представление на актьорите на Театрална студия „Стойчо Мазгалов“ при НЧ „Братолюбие – 1884“ – гр. Любимец се игра пред половин зала, но въпреки това актьорите показаха превъзходна игра.
Пиесата, която е известна още под заглавието „Лисицата и гроздето“, има особено звучене днес, защото темите за свободата, компромиса, любовта, предателството и за това, което сме способни да жертваме, за да сме свободни, винаги вълнуват хората.
Тя е на бразилския драматург Гилерме Фигейреду.
В ролята на древногръцкия баснописец бе д-р Сашо Севов, Михаил Димитров (Ксант), Нели Ванкова (Клея), Румяна Стамова и Атанас Жишев (Агностос).
Постановката е предизвикателство както за актьорите, така и за режисьора Неда Колева, която е и сценограф. С много труд тя успя да покаже, че добър театър може да бъде направен и в провинцията.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 8, 2023 06:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама