Ураганен вятър и дъжд не спряха „Хеброс“ и „Върбица“

Веселин Тонев
От Веселин Тонев ноември 8, 2023 10:30

Ураганен вятър и дъжд не спряха „Хеброс“ и „Върбица“

Акценти

  • Лидерът на групата „Свиленград“ записа трета служебна победа.

Свързани публикации

Ураганният вятър и силен дъжд, който се изсипа над Харманли в събота не спря ентусиазма на футболистите от „Хеброс – 1921“ и гостите от „Върбица“, Бенковски. Не само че си изиграха мача, но и направиха заслужено реми 2:2 на тежкия терен. Домакините по-лесно се приспособиха към трудните условия и още в 6-ата минута Марко Марков направи 1:0. Малко след това обаче Виктор Есков от гостите се възползва от подарък на Петко Георгиев от домакините и възстанови равенството 1:1. От тук нататък момчетата на треньора на Върбица Любо Йорданов тръгнаха като оси в нападение. Те поведоха с 2:1 в 29-ата минута с гол на Синан Ферад обръщайки мача. Заслуга и за него имаше отново защитник на домакините. След тези моменти на възход гостите се сблъскаха с отличната игра на вратаря Георги Тодоров, който до края не допусна нова изненада.

Втората част бе за „Хеброс“, които стояха по-добре на терена и издържаха физически срещу добре подготвените гости. Опитът на влезлият като резерва Николай Димитров се оказа резултатен. След негов пас, бързоногият Марко Марков възстанови статуквото 2:2.

Лидерът на групата „Свиленград“ записа трета служебна победа. Това стана на стадиона в Срем, където домакините от „Сакарски спортист“ започнаха мача със 7 човека. Очаквано, още в 5-ата минута последва контузия, която предизвести края на срещата.

Шеста поредна загуба за добре започналия сезона „Марица“, Симеоновград. Домакините бяха надиграни с 1:0 от състава на „Любимец – 2018“. За гостите на стадион „Христо Ботев“ се разписа Божидар Христов от дузпа.

Продължава да трупа голов актив за „Любимец – 2000“ Николай Аргатов. Таранът вече има 16 точни попадения. В неделя домакините победиха с класическото 3:0 състава на „Саяна – 2“, като и трите гола бяха дело на Ники Аргатов.

„Хасково – 2022“ на Бабангида надви градския си съперник на стадион „Младост“. Отново пред 300 човека публика, момчетата на Емил Ангелов победиха с 3:2 „ОФК Хасково“. Юлий Шекеров се отчете с два гола, а още един добави Габриел Калеканов. Символичните гости не се отказаха и след 80-ата минута намалиха на 2:3 с попадения на Христо Капитанов и Кирчо Крумов. Хасково 2022 са на втората позиция на 6 точки от фаворита за първото място „Свиленград“.

Безпощаден на свой терен бе съставът на „Харманли“. Футболистите на играещият треньор Теодор Нейков разбиха с 8:0 „Раковски – 1923“ и се изкачиха на 5-то място във временното класиране.

Ето програмата 10-ти кръг:

11 ноември, събота, от 14:30 часа

„Любимец – 2018“ – „Свиленград“ в Любимец

„ОФК Хасково“ – „Хеброс – 1921“ на стадион „Младост“

12 ноември, неделя, от 14:30 часа

„Харманли“ – „Хасково 2022“ на стадион „Хеброс“

„Саяна – 2“ – „Раковски – 1923“ в Горски извор

„Марица“ – „Любимец – 2000“ в Симеоновград

„Върбица“ – „Сакарски спортист – в Хасково

Веселин Тонев
От Веселин Тонев ноември 8, 2023 10:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама