Търсят работници за завод за изгаряне на отпадъци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2024 13:52

Търсят работници за завод за изгаряне на отпадъци

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 21/1093, година XXl, 31 - 06 юни 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Свързани публикации

За нови 630 работни места, разкрити в община Гълъбово, съобщава радио „Стара Загора“, цитирайки заместник-кметът Пламен Бараков. Инвеститорът е немска компания, а община Гълъбово участва с предоставянето на земя и достъп до транспорт и инфраструктура“, каза той и уточни, че те са свързани с нов енергиен проект, в който се предвижда и производството на топлинна енергия. Уточни, че от своя страна това дава възможност и за допълнително оранжерийно производство. „Подобна инвестиция води със себе си и редица съпътстващи дейности – логистика, транспорт, охрана, храна и ремонтни дейности“, подчерта Бараков.
Заводът ще е за изгаряне на отпадъци, а решението за това бе взето на извънредната сесия на 25 януари от Общинския съвет на Гълъбово.
В обявата във вестник „Гълъбовски вести“ е записано, че се търсят висококвалифицирани специалисти – машинни и електроинженери, химици, експерти в областта на околната среда. Има позиции за ръководител „Оперативна дейност“, началник на смяна, техник на смяна, техник „Контрол и измерване“.
Макар че заместник-кметът не казва какъв ще е новият енергиен проект, може до голяма степен да се предположи, че това ще е „Систек инвест” ЕООД, с капитал 3000 лева и регистрирано на адрес: Гълъбово, ул. „Република“, №48 и в което Общината има миноритарен дял.
През август 2023 г. Община Гълъбово стана съдружник в това ООД /„Систек инвест”/ с размер на дяловото си участие 2000 лв. Партньорът ѝ – „Систек енедржи “ ЕООД (с 3000 лева капитал) е регистрирано в София, район „Триадица“, бул. „Витоша“ №66. Фирмата е основана на 10 април 2023 година. Едноличен собственик на капитала от 1000 лева е Ченк Каракая, Германия.
В предмета на дейност е записано „проектиране и изграждане на инсталации за производство на електрически ток и енергия, проектиране и производство на системи, изготвяне и производство на генератори на електроенергия”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 14, 2024 13:52
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Диян Стефанов Петров юни 15, 18:15

    Здравейте!!! И Яз съм Кандидат за Работник ??? Но надали ще изберат точно Мене?!? Ще си Сложат Типично По Български Свои Хора!!! А на Мене Изобщо Няма Да ми се обадят???

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама