Три катастрофи с три цистерни за 23 дни

6 минути
Три катастрофи с три цистерни за 23 дни

За трети път в рамките на 25 дни стана инцидент с цистерни, превозващи запалими продукти.
Последната бе в четвъртък, 4 юли, сутринта. Tогава тypcĸa циcтepнa зa aзoт ce oбъpнa и блокира движението по едното платно на АМ „Марица“ на възел „Капитан Андреево“.
Haй-вepoятнo вoдaчът e зacпaл и ce e yдapил в дяcнaтa мaнтинeлa, ĸoятo гo e изxвъpлилa в отсрещните, paздeлящи двeтe плaтнa зa движeниe. Teжĸият ĸaмиoн e oтpязaл cтълб oт ocвeтлeниeтo нa пътния възeл.
Шoфьopът e oтĸapaн в бoлницa бeз oпacнocт зa живoтa.
Циcтepнaтa e билa пpaзнa.
За няколко часа движението се осъществяваше по други връзки край пътния възел. След 10:30 ч. то е възстановено.
На 26 юни влак блъсна цистерна с нафта на неохраняем жп прелез в село Калугерово, Симеоновградско. В резултат на това тя е била влачена повече от 60 м.
От удара се е спукал резервоарът на камиона, а потеклата нафта се е запалила. Работници от влака угасили огъня.
Откъснати са четири носещи стълбове на електрическата конструкция на жп линията.
Пострадал е шофьорът който бе откаран в болница без опасност за живота. Машинистът няма оплаквания.
Отсечката от пътя Хасково – Харманли на път Е-80 два дни бе затворена заради катастрофа, която се случи на 12 юни. При нея закъсала цистерна с пропан бутан при опит да бъде изтеглена от камион „Скания“ на Пътна помощ, удари движещ се в посока Харманли товарен „Мерцедес“, вследствие на което се е преобърнал на платното и е ударил друг лек автомобил „Сеат“, шофиран от 63-годишен хасковлия.

Броят на тежките пътно-транспортни произшествия в Хасковска област е нараснал значително. През вторите три месеца на тази година те са с 51 повече в сравнение със същия период на 2023 година. Това съобщи началникът на сектор “Пътна полиция” в Областната дирекция на МВР, главен инспектор Димо Чобанов.
През второто тримесечие на 2024 година тежките катастрофи са 85, докато в същите три месеца на 2023 година са били едва 34.
През следващите месеци се очаква тежък трафик в региона заради потока от турски гастарбайтери по магистрала “Марица” и хилядите румънски туристи, които пресичат региона на път за Гърция и ГКПП “Маказа”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.