Танцьорките от балет „Ейнджъл“ завоюваха медали на международен фест

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 1, 2023 09:43

Танцьорките от балет „Ейнджъл“ завоюваха медали на международен фест

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 30 – 06 юли 2023 г., брой 25/1049, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Танцьорките от балет „Ейнджъл“ към читалище „Братолюбие“ – Любимец се завърнаха с купи, медали и дипломи от от международен танцов фестивал. 18-ото издание на „Вълшебен свят“ се проведе в Хасково от 23 до 25 юни. Момичетата, ръководени от Даниела Христонова, се представиха достойно и спечелиха две първи места, три – втори и четири – трети места в различни стилове и категории.
Първо място в стил мажоретки, първо място в стил Bollywood, три втори места и четири трети места в различни стилове и категории.

Международният фестивал „Вълшебен свят” е един от най-големите форуми в страната. На него се изявиха около 1400 танцьори от 9 държави. Те се представиха на сцените на читалище „Заря” и Младежкия център.
Сред новостите тази година бяха танцови стилове за импровизация и изгряващи звезди. За пръв път в Хасково гостува група от 50 човека от Латвия. Имаше гости от Русия и Румъния. Журито бе от 18 члена от България, Италия, Белгия, Швейцария, Румъния, Латвия и др.
Наградният фонд на фестивала бе 7000 евро.

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 1, 2023 09:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама