Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

С близо 700 000 лв. Харманли обновява автомобилния си парк

6 минути
Купуват водоноска и сметосъбиращ автомобил с много екстри в кабината
Харманли обновява автомобилния си парк

Харманли обновява автомобилния си парк

Община Харманли ще закупи товарни автомобили на стойност 696 000 лева. Три от тях са нови, а другите – втора употреба. Обявени са обществени поръчки за това.
Едната машина е челен товарач, оборудван с кофа с нож за материал с обемно тегло до 0.6 т/м3 – 1.25 м³. Отделената сума за това е 156 000 лева с ДДС. Вторият е специализиран автомобил, тип водоноска – 8 тона, със система за пръскане и миене. Машината задължително трябва да има радио/CD плеър, климатик, електрическо управление ляво и дясно стъкло, подгряване и ел. управление на странични огледала, круиз контрол (темпомат), ултифункционален информационен дисплей, монитор на камера за задно виждане, система за следене на осевата линия, странични огледала, минимум две от тях с ел. управление и подгряване и централно заключване.
Прогнозната стойност е 240 000 лева с ДДС.

Другата поръчка е за фабрично нов сметосъбиращ автомобил за хранителни и зелени отпадъци с надстройка за биоразградими с обем 5 м3.
И за водача на тази машина от Общината са се погрижили да се чувства комфортно. В поръчката е записано, че в кабината трябва да има радио/CD плеър, климатик, електрическо управление ляво и дясно стъкло, подгряване и ел. управление на странични огледала, мултифункционален информационен дисплей, монитор на камера за задно виждане, ел странични огледала.
Покупката и на трите машини е свързана с проект за надграждане капацитета на компостиращата инсталация.
Другите две товарни коли са втора употреба и всяка една струва по 45 000 лева.
Единият е автомобил тип ,,самосвал“ до 3.5 т за нуждите на ОП ,,Чистота“ – Харманли“.
Другата машина е за нуждите на ОП ,,Превенция, благоустройство и строителство“ – Харманли.
Предстои да се изберат доставчиците с най-добри оферти.

Предстои надграждането на капацитета на компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими битови отпадъци в Харманли.
Предвижда се изграждане на навес за биореактор с размери 18 на 24 метра със захранващ кабел. Заложена е доставка и монтаж на биореактор. Той ще е в комплект котел с горещо масло за загряване на биореактора, бункер с транспортна лента за зареждане на суровини, транспортна лента за изкарване на продукта, PLC електрически панел, шредер за раздробяване и биофитър.
Прогнозната стойност на поръчката е за 500 463 лева без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 31 октомври.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights