Със зелени практики ще привличат по-младото поколение в туризма

5 минути
Със зелени практики ще привличат по-младото поколение в туризма

Община Тополовград ще кандидатства с пълно проектно предложение по програма “Интеррег България – Турция”. Това решение взе Общинският съвет.
Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 13 август 2024 година
По програмата за трансгранично сътрудничество между двете страни само предварително дефинирани кандидати с предварително идентифицирани концептуални бележки имат право да подават пълни проекти.
Тополовград възнамерява да си партнира с турската община Буюккаръщаран и сдружение „Чар Черноморска асоциация“ за развитие – Бургас“.
В изпълнението на дейностите на проекта отговорностите на община Тополовград като водещ партньор включват координация на проекта, цялостно управление и осигуряване на успешното му изпълнение.
Какво предвижда проекта:
– създаване на детски летен лагер за култура и изкуства в Тополовград;
– разработване на стратегията за насърчаване зелени модели сред децата и младите хора в разграничен регион;
– разработване на марки маркетингова стратегия за брандиране и популяризиране на Еко фестивал „Зелени усмивки”, като част от туристически продукт.
В рамките на инвестиционната дейност общината ще извърши ремонт и рехабилитация на съществуващ детски лагер – детски център на територия на читалището „Св. св. Кирил и Методий 1894“, с обща площ 1350 квадратни метра.
В Детски летен център се предвижда концерт с гост-изпълнител, ателиета на открито за рисуване по тема „Природа“ и изработване на сувенири от отпадъци, спектакли с еко послание на три езика – български, турски, английски, видео уроци на екологична тема, съвместен концерт „Усмивки за зелено бъдеще“.
Общата стойност на проектното предложение €997 547, 24 като от общината Тополовград са предвидени 498 000 218 евро.
И двете общини като част от трансгранични регион имат потенциал да привлекат туристи поради своето културно наследство и природно красот,а но в момента са изправени пред предизвикателства, свързани с подходяща инфраструктура и дейности за насърчаване и прилагане на зелените практики в туризма от по-младото поколение.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.