Служебното правителство “подмята” хора на важни длъжности

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2023 09:15

Служебното правителство “подмята” хора на важни длъжности

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 14 - 20 април 2023 г., брой 15/1039, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Служебното правителство непрекъснато подмята хора, заемащи възлови места в държавните институции. Последно това направи на 13 април, когато заместник- главния секретар на МВР – Станимир Станев, представи новия директор на ОДМВР – Хасково – Чавдар Георгиев. Той е временно преназначен на длъжността със заповед на вътрешния министър. Роден е в София и преподава в Академията на МВР и в Националния институт по правосъдие.

На 13 март бе сменен и началника на полицията в Свиленград Димитър Янакиев. Той бе понижен в бе пратен в участъка в Любимец.

Седмица по-късно шеф на полицияна в Граничния град стана главен инспектор Бончо Бонев.

Това става семо месец и половина след като на тази длъжност бе назначен друг старши комисар Любомир Николов. На 22 февруари бе обявено, че тоганашния директор Атанас Ненков бе преназначен на друга ръководна длъжност в системата на МВР. Дни след това след това стана ясно, че това е заблуждение, той вече не е полицай и ще е кандидат- депутат от „Левицата!“.

„Подмятането“ започна още на 2 август 2022 г., когато премиерът Гълъб Донев, назначен от президента Румен Радев, пое управлението на държавата. Тогава за ден бяха сменени 25 областни управителя.
След това този пост в Хасково стана най-ветровитият.
В сряда, 6 април, последно го зае Красимир Ангелов с решение на Министерски съвет.
Досега изпълняващият тази функция бе Мартин Узунов, който я изпълняваше от месец, защото титулярът Минко Ангелов отиде на друга длъжност към министерство.
Той пък преди няколко месеца напусна временно поста, защото срещу него имаше разследване. След като се оказа, че не е замесен в нарушения, се върна като областен за около месец.
На 24 февруари уволниха директора на РИОСВ – Хасково Наталия Пачеманова „заради установени нарушения и сериозни пропуски по прилагане на екологичното законодателство“, гласи официалното изявление от министерството. Причина обаче е друга и служебният министър няма да я назове, защото е свързана с корупция в тази негова институция, която Пачеманова е започнала да разкрива.
Тя зае този пост през 2021 г., а след това спечели конкурс за мястото. През октомври 2022-ра от МОСВ я пратиха в инспекцията в Бургас, а в Хасково директор за месец стана Костадин Гешев от РИОСВ – Пазарджик.
През ноември 2022 г. Наталия Пачеманова се завърна на директорския пост в Хасково, за да бъде уволнена през февруари следващата година.

Непрекъсната смяна на ръководни длъжности на такива отговорни институции влияе на работата им негативно, защото назначените не могат да вземат никакви дългосрочни решения, важни за държавата.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 17, 2023 09:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама