Св. Пророк Илия, Илинден

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 21, 2023 09:13

Св. Пророк Илия, Илинден

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 28/1052, година XX, 21 -27 юли 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Допуснем ли в гордостта си да вдигнем глава ние ще паднем.
„За пример на злострадание и дълготърпение вземете, братя мои, пророците, които говориха в името Господне.“ (Иак.5:10)
Братя и сестри,
Думите на Св. Ап. Иаков са пример за нас и наставление – в себе си да намерим дълготърпението. Как с помощта на молитвата /ни/ да завали дъжд вътре в нас. Но молитвата да произлиза от вярата. За всичко това, и за повече, ни говори св. апостол. Дава ни нареждания, увещава ни. С кротост, със смиреномъдрие. Говори ни и за веселбата, и за страданието. И как цялата тази палитра от емоции, които понякога бушуват, а понякога са кротки, да изгреят в нас.
Но на какво ни учи той? Не това е важното. А какво ние ще научим от неговите наставления.
Братя и сестри,
Св. пророк Илия свидетелствува с живота си и с делата през своя живот. И като една малка крачка е изминал през вековете, за да стигне до нас – до сърцето на всеки един от нас. За да ни покаже как с търпение и кротост по великата Господня милост да прославим Бога.
По страстите си св. пророк прилича на нас и ние на него. Но със своята непоколебима вяра в Христа Иисуса той ни показва с усърдие в молитвата си как и ние можем с живота ни и с делата в живота ни да свидетелстваме за Истината.
Нека всяко едно наше начинание, всяка една наша мисъл и дума се крепи върху десницата на Оногова, Който е много милосърден и състрадателен (Иак.5:11). Едва тогава ще разбере, че „Молитвата, произлизаща от вярата, ще изцери болния, и Господ ще го дигне; и ако грехове е сторил, ще му се простят.“ (Иак.5:15). Тогава и ние ще можем като св. пророк Илия да измолим от Господа дъжд. Та да можем самите ние с делата си да дадем добър плод. Амин.

Снимка: Интернет

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 21, 2023 09:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама