Руснаците бомбардират пристанище, след като обещаха коридор за износ на зърно

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 23, 2022 08:58

Руснаците бомбардират пристанище, след като обещаха коридор за износ на зърно

Акценти

  • Оперативното командване "Юг" съобщава: противникът атакува Одеското морско търговско пристанище с крилати ракети тип "Калибър". Две ракети са били свалени от силите за противовъздушна отбрана, две са поразили инфраструктурни съоръжения на пристанището (видео)

Свързани публикации

Руските войски нанесоха масиран ракетен удар по пристанището на Одеса ден след подписването на споразумението за износ на украинско зърно в Турция и има жертви.

Ξ Руски ракети удариха южното пристанище на Украйна Одеса в събота, 23 юли, съобщават от украинската армия, заплашвайки споразумение, подписано само ден по-рано за деблокиране на износа на зърно от черноморските пристанища и облекчаване на глобалния недостиг на храни, причинен от войната.

Ξ Русия В САЩ заявиха, че Китай и Иран поддържат РФ в ситуация на Украйна.

Ξ Руснаците вече използват Т-34. Макар и не по очаквания начин. Окупаторите монтираха танка от ерата на Втората световна война на контролно-пропускателен пункт на входа на града, за да „изплашат“ украинските сили.

Ξ В Урал неизвестен вандал оскверни военен паметник на Алеята на славата в град Каменск-Уралски в Свердловска област.

Ξ Паметникът е издигнат на войниците, загинали в Афганистан. Въпреки това, след началото на спецоперацията на територията на Украйна, върху паметника беше поставена буквата „Z“, която стана негов неофициален символ.

Ξ Комерсиалният спътник Worldview-2, собственост на САЩ, засне Нова Каховка няколко дни преди удара на украинската армия.
Според РИА Новости стрелбата е извършена миналия петък, 8 юли, т.е. три дни преди атаката на въоръжените сили на Украйна с помощта на реактивни системи за залпов изстрел (РСЗО) HIMARS, получени от САЩ като част от военна помощ.

Ξ Оръжия на Украйна: Какво военно оборудване дава светът?

Ξ  Четири от шестте ракети, изстреляни от руските сили, бяха свалени от украинската противовъздушна отбрана
На 16 юли руските въздушни бомбардировачи Ту-95МС изстреляха шест крилати „прецизни“ ракети Kh-101, оценени на обща стойност 78 млн. долара. Подробности относно ракетния удар бяха публикувани от местна власт, потвърдени от командването на ВВС на Украйна.

Ξ  Шойгу нареди групировката „Восток“ приоритетно да поразява далекобойни оръжия на въоръжените сили на Украйна. От пресслужбата на ведомството казаха на журналисти, че с помощта на далекобойни оръжия украинските бойци нанасят удари по цивилното население на Донбас, полета с пшеница и житници.

Ξ Русия нарежда на силите си да засилят операциите „във всички посоки„; Зеленски в Украйна отстранява висши служители след опасения за държавна измяна.

Снимка и видео: dumskaya.net

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 23, 2022 08:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама