Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

Рангелова не знае на каква площ ще дава сервитут

1 минута
Рангелова не знае на каква площ ще дава сервитут

Кметът на Симеоновград Милена Рангелова ще издаде Заповед за учредяване на сервитут на „Грийн Профит”, но не знае за каква площ става въпрос. Това стана ясно от неин отговор на последната сесия на ОбС.
Сервитуът ще е върху горски терени, общинска собственост и по него ще минават въздушните електропроводи 220 kV, които ще свързват електроцентралите на фотоволтаиците в с. Поляново и тази в Симеоновград.
За това Общината ще получи над 200 000 лева, но точно за кои парцели и с каква площ са, госпожа Рангелова не намери за необходимо да уведоми съветниците.
На тях не бяха предостави подробни документи и оценителния доклад, за да се запознаят, но това не попречи мнозинството за гласува докладната на кмета.
Тя бе подкрепена от Милена Русева-Ставрева, Даниела Деспова, Живка Петкова, Иван Илчев, Иванка Колева, Теодоринка Иванова, Светлана Стоева от ГЕРБ, Иван Фералиев и Красимир Кирев от „Бъдеще за Родината“ и Никола Георгиев „Българска прогресивна линия“.
„Против“ бяха Румяна Бозукова от “Обединени земедалци” , Янка Чолакова и Ваня Аладжова, от БСП. Те се аргументираха, че нямат достатъчно информация, за да вземат информирано решение.

 

Припомняме, че „Грийн Профит” е фирмата, на която Община Симеоновград даде безсрочно близо 700 декара от бившето стрелбище за изграждане на фотоволтаици. В замяна на това “Грийн Профит” обеща да даде на общината около 2,5 млн. лв.
Според кмета Милена Рангелова тези земи са пустеещи и не стават за нищо, а от сделката общината щяла да спечели много.
Да, печеливши има, но не и общината, а частната фирма „Грийн Профит”. Това дружество получи близо 1800 дка и от община Харманли и в началото на годината бе продадено на United Energy Group (UEG) за сумата от 37.5 млн. евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights