През 2012 щели да честват 100 години от раждането на вечния президент

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 1, 2008 17:01

През 2012 щели да честват 100 години от раждането на вечния президент

Акценти

  • Вестник "НОВИНИ" година VI, 29 авг. - 4 септ. 2008 г

Свързани публикации

Извънредният и пълномощен посланик на КНДР Зо Сунг Дшу беше на посещение в Тополовград, където се проведе среща във връзка с 60-годишнината от основаването на демократична Корея.

Ваше превъзходителство, много приятно звучи названието на вашата родина. Защо е наречена с това романтично име „Страната на утринната свежест“?
Благодаря за този въпрос. Наричат я така, защото моята страна е с много красива природа и хубав климат.

Доколкото съм информирана ,при вас всички са зависими от президента-дори съдът и прокуратурата. Сравнено с България, това по-добре ли е или не е?
Има разлика в термините. По конституция в КНДР върховен орган е Народното събрание, което се управлява от Министерски съвет, а върховен главнокомандващ на армията на този етап, тъй като се налага е Кин Чен Ир, който е върховен ръководител и първи секретар на комунистичската партия. Това е най-добрият вариант при сегашните условия, при тази конституция.
Кин Чен Ир е синът на Ким Ир Сен. Как прие народът този избор?
Страната си остава с президент Кин Ир Сен. Той е вечният президент на Корея. Народът прие с удоволствие това да продължи така, партийното й ръководство да се осъществява от Кин Чен Ир, върховният ръководител на армията, която е основната сила в момента.

За да има армия са нужни войници. В сравнение с нашата страна, Северна Корея е по-гъсто населена. Каква е политиката ви за раждаемостта, за децата ?
У нас децата са нещо много ценно. В Пхенян имаше два милиона жители, но след войната от града остана само един комин. Най-напред се е помислило за децата. Въпреки трудностите с предимство са построени родилни домове. Сега раждаемостта не е толкова голяма.

Предварително ви честитя предстоящата 60-годишнина на демократична Корея. Как виждате страната си в бъдеще?
През 2012 година се навършват 100 години от рождението на вечния президент Ким Ир Сен. Целта е дотогава нашата страна да се изгради като могъща и просперираща държава. Народът ни е в разгара на подготовката за 60 годишнината от основаването на КНДР. Работим с голям ентусиазъм и се надяваме да постигнем високи успехи в икономическата област.
Благодаря ви и ви го пожелавам.
Аз искам да ви благодаря за интeреса ви към моята страна. С удоволствие бих беседвал още с вас. И искам да ви помоля нещо, чрез вас и другите българи. Вие сега имате богата информация. За пръв път се информирахте за нашата страна на живо. Нашите два народа имат общи черти. Бихме желали да ни имате повече доверие. Има клеветническа кампания към нас от страна на САЩ, дезинформация. Надявам се, че българите са с добри чувства към нас.

Аз също. Благодаря ви за този разговор и ви уверявам, че ще се постарая да науча повече за страната на утринната свежест.

Имало клеветническа кампания срещу КНДР от страна на САЩ и дезинформация. Техния посланик се надява, че българите са с добри чувства към народа им.

Разговорът води Тонка Славкова

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 1, 2008 17:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама