Президентът Радев бърка „Хамас“ с „Хизбула“, седмицата 9 – 15 октомври

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 16, 2023 19:14

Президентът Радев бърка „Хамас“ с „Хизбула“, седмицата 9 – 15 октомври

Акценти

  • Няма риск за националната сигурност вследствие на конфликта в Израел.

Свързани публикации

¿ 9 октомври 2023 г.

Лек автомобил с нелегални мигранти се е блъснал в електрически стълб в Елхово.
Министерството на енергетиката обяви за обществено обсъждане първата от общо четири покани за предоставяне на финансова подкрепа за изграждането на нови мощности за производство на електроенергия от възобновяеми източници (слънце и вятър) и съхранение на електроенергия (батерии). Парите идват по линия на
Денков към готвещите стачка миньори: „Няма да изтегля плановете за въглищния преход, манипулират ви.“

¿ 10 октомври 2023 г.

Венецианската комисия обяви принципната си подкрепа за орязването на властта на президента върху служебното правителство, както и за повечето идеи, залегнали в конституционна реформа, но настоява за сериозни редакции и критикува управляващите за липсата на мотиви към законопроекта.

¿ 11 октомври 2023 г.

Няма риск за националната сигурност вследствие на конфликта в Израел. Това съобщиха президентът Румен Радев и премиерът Николай Денков след проведената консултативна среща при държавния глава. Радев няколко пъти погрешно посочи „Хизбула“ вместо „Хамас“ като основен враг на Израел в момента.
Правителството отмени решения за изграждане на АЕЦ „Белене“ и определянето ѝ за обект с национално значение

¿ 12 октомври 2023 г.

Нелегалните мигранти се прекарват през България основно от чужденци. Това сочат данните на прокуратурата и МВР. Шофьорите са предимно от Украйна, Молдова, Сърбия, Румъния, Полша, Русия и Естония. Използват се коли с чужда регистрация или рентакар.

„Опозицията оказва въздействие върху миньорите, за да извличат електорални ползи, а Борисов и Пеевски го правят, за да удрят по „Продължаваме промяната- Демократична България“ (ПП-ДБ)“, коментира политологът Георги Киряков по повод съмненията, че протестите на миньори и енергетици са политически режисирани.

¿ 13 октомври 2023 г.

Вотът на недоверие на „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“ не мина.
Без подкрепа от „Възраждане“ и БСП парламентът осъди войната на „Хамас“ в Израел

¿ 14 октомври 2023 г.

Беззъбите футболни национали загубиха от Литва в София. Селекционерът Младен Кръстаич и ръководителите от БФС бяха изпратени с викове „оставка“ от трибуните на „Васил Левски“
България е подсилила границата си с Турция с допълнителни 50 военнослужещи.
Президентът Радев: „В ситуацията, в която са поставени, службите си вършат прекрасно работата.“

¿ 15 октомври 2023 г.

Бербатов: „Трябва да премахнем злото, което управлява българския футбол. Нужен е рестарт, нова стратегия за развитието и катарзис във всички аспекти,“ заяви кандидатът за президент на БФС.
България осъжда остро терористичния акт на „Хамас“ и застава категорично зад Израел. Това послание отправиха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Росен Желязков, вицепремиерът Мария Габриел и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, които се включиха в Молитва за мир в Софийската синагога.
С около 50% са орязани заплатите в държавните фирми, които влизат в състава на „Държавна консолидационна компания“ (ДКК) ЕАД от 1 октомври.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 16, 2023 19:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама