Пенсионери от Топола” – Тополовград отбелязаха Еньовден

5 минути
Пенсионери от Топола" - Тополовград отбелязаха Еньовден

С много емоции и голяма веселба отпразнуваха Еньовден от членовете на Клуба на пенсионера “Топола” – Тополовград. То беше в едно красиво кътче от Сакар планина в с. Сакарци и макар да беше на закрито, участниците се постараха да си направят празник.

Вижте как в прикаченото видео, а повече подробности ще научите в печатното издание в петък.

„Възрастта не е порок.“ Това постоянно доказват многобройните членове на Клуба на пенсионера „Топола“ от Тополовград. Откакто сравнително по-млади и пълни с енергия пенсионери начело с председателя Димитрина Радева поеха ръководството, рядко се случва да има някоя седмица без изява, празненство или друга проява на клуба. При това емоциите, веселието и забавата са част от тази дейност. Така беше и на тазгодишния празник на Еньовден, който проведоха в едно кътче от Сакар планина в с. Сакарци. Макар че празникът бе на закрито в заведение, организаторите се постараха да го направят разнообразен. В началото в приветствието си към присъстващите госпожа Радева поздрави всички и разказа за историята на този празник.
После като се започна, то не бяха песни, хора, танци, сценки, забавни игри и всичко това гарнирано с много настроение от хората от „третата възраст“, но очевидно с все още млади души и сърца.
Освен жените, редовни участнички в проявите на клуба, този път смелост да се включат проявиха и няколко мъже. А както каза и председателката на ПК „Топола“, „привличането на повече мъже в неговата дейност и прояви е едно от големите желания на ръководството на клуба.“
Сигурно и това ще стане, а на този ден тополовградските пенсионери не само, че показаха, че могат да се веселят, но и как трябва да се почитат християнските и други празници, да се спазва, съхранява и предава традицията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.