Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на България

Оправят канавки, но не и платното на пътя Симеоновград – Богомил

3 минути
По него има пропадания и дълги пукнатини
Чистят канавките на пътя Симеоновград - Богомил

Чистят канавките на пътя Симеоновград - Богомил

Чистят канавките на пътя Симеоновград – Богомил, но не ремонтират пътя.
Няколко машини извършиха отводняване на пътното платно, почистване на сервитута и банкетното тяло. Платното на този път е компрометирано и на много места има пропадания, напречни надлъжни пукнатини. В някои участъци той е опасен за движение.
Пътят на този етап не е включен в никоя програма за осигуряване на средства за неговия ремонт, но успокояващото е, че в момента се извършва проектиране за подмяна на асфалтовата настилка.
Републиканският път IIІ-7604 е третокласен, част от Републиканската пътна мрежа на България, преминаващ изцяло по територията на Хасковска област. Дължината му е 14,4 km.
Ремонт има на друг участък от Републикански път IIІ-554. Той е от Харманли до Симеоновград. Там машини фрезоват компрометирани участъци и се полага нова асфалтова настилка. Подмени се и асфалтовото покритие на моста на пътан възел „Симеоновград“ на магистрала Марица.
Републиканският път IIІ-554 преминава по територията на областите Сливен, Стара Загора и Хасково. Дължината му е 70,7 км. Започва от Нова Загора и завършва в Харманли.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights