Община Тополовград не е поемала никакви ангажименти, които са във вреда на гражданите ѝ

3 минути
Община Тополовград не е поемала никакви ангажименти, които са във вреда на гражданите ѝ

Във връзка с публикации във Фейсбук на страницата „Общност Тополовград”, относно евентуално депониране на ядрени отпадъци от АЕЦ Козлодуй на територията на Община Тополовград, ръководството, в лицето на кмета Божин Божинов, изрично  заявява, че  тази информация е невярна и категорично не отговаря на истината.

Община Тополовград НЕ Е  поемала подобни ангажименти, нито са подписвани каквито и да е документи с подобен характер и съдържание.

С оглед на тези твърдения и евентуално всяване на смут и паника сред жителите на общината, ръководството на Общината е предприело действия по официално запитване до Министерство на енергетиката  на Република България дали тази информация отговаря на истината и  отговорът своевременно  ще бъде публикуван на страницата на Община Тополовград.

Ръководството на Община Тополовград и лично кметът г-н Божин Божинов апелират към гражданите да не вярват на такива публикации, които НЕ са официални и биха могли да всеят смут и паника сред обществото, а на публикувалите такава информация, ще се търси съдебна отговорност съгласно Наказателния кодекс на Република България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.