Община Свиленград се присъедини към безцеремонно агитиране за ГЕРБ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 7, 2024 20:16

Община Свиленград се присъедини към безцеремонно агитиране за ГЕРБ

Акценти

  • В Симеоновград в пазарния ден две служителки от ОбА, облечени във фланелки на ГЕРБ, раздаваха флаери

Свързани публикации

И Община Свиленград се присъедини към безцеремонното агитиране в полза на партията на Бойко Борисов. Досега това правиха само общините, овладени от ДПС, но след показните снимки на кмета Анастас Карчев и кандидат – депутати, Граничната община стана достоен конкурент привържениците на партията на Доган.
В понеделник, 3 юни бе открито разширението две отделения в „МБАЛ – Свиленград“ и на него присъстваха само кандидат – депутати от ГЕРБ.
От сайта на общината става ясно, че водачът в Хасковска област Делян Добрев поздравил всички и изразил мнение, че това е най-добрата общинска болница в цяла Южна България, която има изцяло европейска визия и работи в интерес на пациентите.
На него са публикувани много снимки от които се вижда, че до модерното оборудване позират още Георги Станков и други кандидати от партията на Бойко Борисов.
Макар че никъде не се споменава партия ГЕРБ, лицата им са разпознаваеми тъй като техни плакати са разлепени на много бетонни стълбове, което е в разрез с правилата за агитация. Тези, които си затварят очите за това не знаят ли, че на тази места се лепят обикновено некролози или точно за това не реагират?
Преди да бъде юридически, казусът е дълбоко морален защото кметът, макар да е избран от ГЕРБ, се е заклел на служи на всички граждани, и е недопустимо община, чиято същност е да служи на гражданите независимо от партийните им пристрастия, се ползва в полза на точно една партия.
В Хасково също кандидат – депутата Делян Добрев присъства на обновеното и модернизирано отделение по неонатология в „МБАЛ – Хасково“, но тук отразяването му бе по-дискретно.

До момента няма депозирани жалби в ЦИК по тоя или подобни казуси, макар че текст в закона не допуска партийна агитация чрез общински или държавни средства.
Но съдебната практиката от минали години сочи, че понякога след обжалванията подобни действия остават ненаказани. Проблемът в основата е не само морален, но и културен: за културните хора нещата имат предел, мярка, за некултурните – нямат, пише вестник СЕГА, за подобни казуси.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 7, 2024 20:16
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Иван юни 9, 11:38

    Тоя пък Добрев къде се излага да се снима с Ермю и мбал свиленград. Отделения разкривали пък от нищо не разбирали, нищо не им е работа, деца лежат по цимента пред болницата и пак не им е работа. Цяла шайка олигофрени. От олигофрен нагоре.

    Отговори на този коментар
  2. Урсулчо юни 8, 10:55

    Истината не е агитация. Колкото и това да не се харесва на редактора, който също е бивш гербер, но сега ппдб-еец.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама