Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

Общественикът Светлана Николова е кандидат за народен представител от Коалиция ПП-ДБ

5 минути
Тя е позната в Харманли и областта със своите каузи за опазване на културно-историческото наследство
Светлана Николова

Светлана Николова

Общественикът Светлана Николова Ангелова е кандидат за народен представител от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ за изборите на 27 октомври, т.г. Тя е поставена на четвърто място в листата на коалицията за област Хасково и е представител на гражданската квота. За нея може да гласувате с бюлетина 26, преференция 104.

Светлана Николова е позната в Харманли и областта със своите каузи за опазване на културно-историческото наследство, образователни и творчески инициативи и решаване на наболели проблеми от обществен интерес. Дълги години е работила като експерт за връзки с обществеността в Областна администрация Хасково и е наясно с проблемите на региона.

Тя е филолог, журналист и PR, притежава и магистърска степен по „Дипломация и международни отношения“. От 2017 г. работи в образователната сфера, специализирала е „Организация и управление на образованието“.

Занимава се активно с обществена дейност, радетел е за съхранението и популяризирането на националната културна ценност „Изворът на Белоногата“ до Харманли. През 2022 г. получава национален приз „Доброволец на годината“ за опазване на културното наследство.

Светлана Николова бе кандидат за кмет на Харманли на местните избори през 2023 г. от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и към момента е общински съветник в ОбС Харманли.

Автор е на стихосбирките „Дъждовни магистрали“ и „На раменете ми“, последната издадена с подкрепата на Министерство на културата.

Носител на над 50 национални и международни награди за поезия и проза. Нейни творби са включени в антологии и литературни сборници, превеждани са на френски и арабски език.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights