Общественикът и Доброволец на годината Светлана Николова е кандидат за кмет на Харманли

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 27, 2023 09:48

Общественикът и Доброволец на годината Светлана Николова е кандидат за кмет на Харманли

Акценти

  • Харманли, ще ти служа достойно!, каза в първото си изявление Светлана Николова

Свързани публикации

Общественикът и Доброволец на годината за опазване на културното наследство – Светлана Николова Ангелова, е кандидат за кмет на община Харманли на предстоящите местни избори. Госпожа Николова е издигната от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Вчера в ОИК Харманли Стоян Желев, общински координатор на „Продължаваме Промяната“ и Наташа Кирякова, представител на ПП „Демократична България“ депозираха кандидатурата на коалицията за кмет на община Харманли, листата с кандидати за общински съветници и кандидат-кметове на малките населени места.

„Подборът на хората, които ще работят за просперитета на Харманли, е сериозен и е заявка за успех“, каза за „Сакарнюз“ Стоян Желев. „Смятаме, че в лицето на госпожа Светлана Николова имаме най-достойния кандидат за кмет, защото тя от години работи за обществения интерес. Кандидатите за общински съветници и кметове на села също са ярки личности и професионалисти“, каза още господин Желев.

Ето и листата с кандидати за общински съветници на Коалиция ПП-ДБ:

  1. Светлана Николова Ангелова
  2. Стоян Живков Желев
  3. София Атанасова Нейчева
  4. Христо Стоев Братанов
  5. Илиян Тодоров Крумов
  6. Д-р Виктория Генадиевна Белянова
  7. Господин Грозев Бабамов
  8. Александър Николаев Ангелов
  9. Иван Тодоров Ванев
  10. Емилия Иванова Вълева
  11. Живка Кръстева Чолакова

Коалиция „ПП-ДБ“ регистрира и кандидати за кметове на кметства – за с. Българин Емилия Вълева, за с. Браница Живка Чолакова и за с. Върбово Тодор Ванев.

Кандидатът за кмет на община Харманли Светлана Николова Ангелова е наследник на един от най-старите родове на Харманли – родът Льондеви. Тя е филолог, притежава и магистърска степен по „Дипломация и международни отношения“. От 2017 г. работи в образователната сфера като зам.-директор на професионалната гимназия „Захари Стоянов“ в Харманли, специализирала е „Организация и управление на образованието“. 

Работила е в Областна администрация Хасково като експерт за връзки с обществеността, била е зам.-председател на ОбС Харманли, мандат 2015-2019, като представител на гражданско движение.

Занимава се активно с обществена дейност, радетел е за съхранението и популяризирането на националната културна ценност „Изворът на Белоногата“ до Харманли. През 2022 г. получава приза „Доброволец на годината“ за опазване на културното наследство. Благодарение и на нейните усилия бе решен дългогодишния проблем със собствеността на „Изворът на Белоногата“ и обектът бе предоставен през 2022 г. за стопанисване на Община Харманли.

Светлана Николова е автор на стихосбирката „Дъждовни магистрали“, обявена за „Книга на 2014 г.“ от КДК Хасково в рамките на Националния конкурс „Южна пролет“ 2015. Предстои да излезе втората й книга със заглавие „На раменете ми“ на изд. „Изида“, която се издава с подкрепата на Министерство на културата, след спечелен проект.

Носител е на множество национални и международни награди за поезия и проза.

С медика Георги Георгиев имат 11-годишен син Матей, който преди месеци издаде детската книга „Историите на Матей“.

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 27, 2023 09:48
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Александър Ангелов септември 28, 09:24

    Изключително добронамерена и възпитана личност. Личност, която е доказала, че може да се бори и да печели каузи в полза обществото. Казусът с „Изворът на Белоногата“ затвърждава този факт. Пълна подкрепа и успех!

    Отговори на този коментар
  2. Наташа септември 27, 10:06

    Успех, Слънце! Успех и на ПП ДБ!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама