Нови съдии положиха клетва и встъпиха в длъжност

5 минути
Нов съдии положиха клетва и встъпиха в длъжност

Галина Славова е новият съдия в Районен съд – Харманли. Тя бе представена от председателя на съда Минка Китова на Общо събрание на 11 юли.
Славова подписа клетвен лист, съгласно разпоредбите на чл. 155 и получи букет и поздрав”Добре дошла!”.
„Нашата работа е изключително натоварена, сега се надавам след като идва нов ентусиазиран колега, това да се подобри!“, бяха думите на съдия Китова.
Новият съдия получи Поздравителен адрес от Миглена Тянкова, и.ф. административен ръководител и председател на Окръжен съд – Хасково.
Тя е четвърти съдия, който ще гледа дела.
Останалите са Минка Китова, Веселин Коларов, Ива Гогова,
Даниела Банчева е държавен съдия-изпълнител, а Любомир Янев – по вписванията.
Ден преди това, на 10 юли, в Районен съд – Хасково встъпиха в длъжност като „съдия“ Минчо Калоянов Димитров и Стелла Светозарова Моллова-Хранов.
На 16 юли в Районен съд – Димитровград като съдия се закле Пепа Димова Жекова, на основание чл.160 във връзка с чл.186а ал.4 от Закона за съдебната власт и Решение на Съдийската колегия, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, съгласно § 23,ал.2 от ПЗР на ЗИД на КРБ, взето по Протокол № 28 от 25.06.2024 година.
Тя е на 44 години, от град Стара Загора. Работила е 15 години като съдебен помощник в Окръжен съд – Стара Загора, в периода 2009 – 2024 г. Завършила е висше образование по специалност „Право“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ през 2007 г., а през 2008 г. придобива юридическа правоспособност.

В Районен съд – Свиленград встъпи в длъжност като „съдия“ Йорданка Красимирова Ненчева.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.