Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

Нов кошмар за гостите на стадион „Хеброс“

10 минути
Домакините от Харманли са безкомпромисни и не прощават грешките
стадион „Хеброс“

стадион „Хеброс“

Както и предишният кръг фаворитите „Хасково“ и „Любимец – 2000“ запазиха позиции и водят класирането с по 7 победи и 21 точки в актива си. Един мач бе отложен – този между „Раковски – 1923“ и „Бригада 2010“, Димитровград. Още един двубой не се състоя в Симеоновград. Там местният „Марица“ не можа да събере футболистите си и те загубиха служебно от „Любимец – 2018“.
В неделя нов кошмар на стадион „Хеброс“ претърпя дубълът на „Саяна“. Те инкасираха 7 гола във вратата си. Преди тях същото сполетя „Раковски – 1923“, „Любимец – 2018“ и „Бригада – 2010“. „Харманли“ изобщо не се церемони със своите съперници и се явява третият отбор, който се цели в купата за първото място този сезон. Отборът има вече 36 гола в 6 изиграни кръга. Наистина впечатляващо!
Пълна вихрушка се завъртя около „Саяна“ още в самото начало на мача с Харманли. Домакините поведоха с 3:0 още до 20-ата минута и тук свърши интригата. Нов гол към своите 12 добави младият Димитър Димитров, до почивката се разписаха още Кристиян Георгиев, Ангел Балабанов и Хакан Мустафа.
Втората част изобщо не се различаваше от предишната и домакините набутаха още 3 гола във вратата на „Саяна“. Техни автори бяха Хакан Мустафа (70 мин.), Марко Марков (72 мин.) и Ангел Балабанов в 88-ата. Почетното попадение за гостите вкара Ивелин Боев в 73-ата минута на мача.
Отборът на „Хасково“ победи „Свиленград“ с 2:0 в дербито на 7-мия кръг в хасковската областна група. Мачът бе сериозен и приятен за наблюдаване от техническа гледна точка. Двата отбора се стараеха да играят добър футбол, а това задоволи и двестате зрители по трибуните на стадион „Младост“. Още в 15-ата минута острието да домакините Павел Кочев откри за „Хасково“.
През втората част „червените“ отново се втурнаха в атака и вторият гол не закъсня. Той бе отбелязан от Велин Желязков в 53-ата минута. Малко по-късно в мача съдията показа два червени картона на футболисти и от двата състава и така усмири страстите.
Не по-малко интересен бе двубоят в Любимец, където момчетата на президента Наско Сталев от „Любимец – 2000“ успяха да грабнат трите точки с 3:2 едва в самия край на срещата срещу „Хеброс – 1921“. Те на два пъти повеждаха в резултата в 17-ата и 74-ата минути с попадения на Георги Георгиев и Теодор Кисьов. Футболистите от Харманли обаче на два пъти успяваха да изравнят чрез Димитър Неделчев и Делчо Настов, но това не им стигна да вземат поне точка, която заслужаваха. В 89-ата минута крайният резултат 3:2 оформи отново новият голмайстор на тима Теодор Кисьов. Съдията показа 6 жълти картона – един на домакините и 5 за гостите.
Първи двубой се изигра и на стадиона в Тополовград, но той завърши без успех за домакините. Местният „Сакарски спортист“ загуби с 0:1 от новака „Старско“, Хасково. Голът на победата за гостите вкара Любомир Костадинов в 53-ата минута на мача.

Ето програмата за 9-ти кръг, който ще се играе на 2 и 3 ноември, заради извънредните избори на 27 октомври 2024 г.
2 ноември, събота, от 14:30 часа:
„Хасково“ – „Хеброс – 1921“ – на ст. „Младост“
„Харманли“ – „Любимец – 2000“ на ст. „Хеброс“
3 ноември, неделя от 14:30 часа:
„Раковски – 1923“ – „Свиленград II“, в Ивайловград
„Сакарски спортист“ – „Саяна II“, в Тополовград
„Марица“ – „Бригада – 2010“ в Симеоновград
„Любимец – 2018“ – „Старско“ в Любимец

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights