Новакът „Харманли“ надви и ОФК „Хасково“

Веселин Тонев
От Веселин Тонев март 25, 2024 12:00

Новакът „Харманли“ надви и ОФК „Хасково“

Акценти

  • Пропусната дузпа, два отменени гола и 8 жълти картона на стадион „Хеброс“
  • „Свиленград“ се измъчи с „Марица“ в Симеоновград

Свързани публикации

Пропусната дузпа, два отменени гола и 8 жълти картона видяха зрителите на стадион „Хеброс“ в съботното дерби между „Харманли“ и ОФК „Хасково“. Домакините успяха да надделеят с 1:0 с победен гол в 67-ата минута на голмайстора на отбора Хакан Мустафа. Играчът отправи невероятна бомба от 25 метра и топката се оплете в мрежата. Гостите, които също играят много добър футбол през този сезон и на два пъти пробиха вратата, но попаденията им бяха незачетени поради засади. От своя страна момчетата на Теодор Нейков пък изпуснаха да удвоят от дузпа в самия край на мача. Главният съдия Николай Николов ръководи отлично срещата, като показа 8 жълти картона за нарушения от страна на двата отбора.

На стадион „Христо Ботев“ в Симеоновград лидерът „Свиленград“ за малко да стъпи отново накриво при гостуването си на местния Марица. Гостите все пак победиха с 2:1, но трябваше да наваксват един гол.  Домакините успяха да поведат и така завързаха интригата, която се задържа до самия край на мача.

Отборът на „Раковски – 1923“ вкара два гола на „Хеброс – 1921“ на мача в Ивайловград, но опитните гости се възползваха от грешки в домакинската отбрана и изковаха трудно победата с 3:2.

Изключително коректен двубой изиграха дубълът на „Саяна“ и гостуващия „Върбица“. Младоците на Влади Койнов направиха добър мач на своя стадион в Горски извор, но още в началото допуснаха два гола – разлика, която се запази до последния съдийски сигнал. И двете попадения за гостите вкара Илия Красимиров в 8-ма с глава и в 28-ата минута с шут от наказателното поле.

Втори отбор от групата не се яви през този сезон на мач при гостуване на „Любимец 2000“. След като момчетата на Наско Сталев победиха служебно „Хасково – 2022“ в 13-тия кръг, в неделя на стадиона не пристигнаха футболистите на „Сакарски спортист“ от Тополовград. От своя страна в последния мач, съставът на „Хасково – 202“2 разби с 5:1 „Любимец – 201“8 на стадион „Младост“. Два гола за домакините вкара опитния Емрах Юсуф, по един добавиха Рамадан Бахтияр, Ивайло Костов и завърналият се от трансфер в Шотландия Стивън Чолаков – внук на местната легенда Светлин Чолаков. За гостите точен бе Стилиян Николов. Мачът бе ръководен авторитетно от Димитър Андреев, който не показа наказателни картони. 

 

Програма на 16-тия кръг:

30 март, събота – 15:00 часа:

„Любимец – 2018“ – „Харманли“ в Любимец

„Върбица“ – „Марица“

„Свиленград“ – „Любимец – 2000“

31 март /неделя/ – 15:00 часа:

„Сакарски спортист“ – „Раковски – 1923“ в Ивайловград

ОФК „Хасково – Саяна 2“ на ст. „Младост“

„Хеброс 1921“ – „Хасково – 2022“ в Харманли

Веселин Тонев
От Веселин Тонев март 25, 2024 12:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама