Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

Ненаситни голмайстори в областната група

1 минута
В 6 мача нападателите вкараха 34 попадения в първия есенен кръг
Момент от мача "Харманли" - "Раковски" 8:0

Момент от мача "Харманли" - "Раковски" 8:0

Дъжд от голове в мрежите, вместо дъжд от небето зарадваха феновете на хасковската футболна група. Нападателите вкараха цели 34 попадения в 6 мача от първия кръг на започналата миналата събота надпревара при мъжете. С най-големи победи се отличиха футболистите на „Хасково“ и „Харманли“, които нанизаха по 8 безответни гола съответно срещу отборите на „Сакарски спортист“, Тополовград и „Раковски 1923“, Ивайловград.

Тимът на „Харманли“ очаквано разби с 8:0 състава на „Раковски – 1923“ от Ивайловград. Гостите закъсняха с цял час за двубоя, но показаха на моменти завидни умения на терена, дори и не напълно загрели за мача. Като най-креативен за разгромния резултат в срещата се указа талантът на клуба Димитър Димитров. Младокът отбеляза 4 гола в 8, 15, 56 и 71-ата минута.

Съотборникът му Хакан Мустафа порази още два пъти вратата на гостите. С гол-шедьовър се отчете резервата Димитър Кючуков, който намери горният ляв ъгъл с удар от 30 метра.

За домакините се разписа и Филип Филипов.

Това е едно добро начало за футболистите на играещия треньор Теодор Нейков, които миналата година стигнаха до бронза.

В Хасково тон за фиестата пък даде опитния капитан на отбора Кирчо Крумов, който наниза два гола във вратата на „Сакарски спортист“. Последва го с дубъл и Ерен Емин.

Другите четири попадения станаха дело на младоците Павел Кочев и Велин Желязков, както и на по-опитните Петьо Николов и Иван Калинов. „Хасково“ тръгва с амбиции за бараж през новия турнир и според ръководството на клуба има сили и възможности за това.

В дебютния си двубой новакът „Бригада“ от Димитровград успя да се справи с 4:1 срещу гостите от „Хеброс – 1921“, Харманли. Селим Мустафа се разписа в 6 и 27-ата минута, 4:0 направиха още Сашо Борисов и Радослав Николов. Почетното попадение за „Хеброс“ вкара 5 минути преди края Димитър Георгиев.

За отбелязване бе факта, че старозагорската съдийска бригада бе сформирана с арбитри от Казанлък, Чирпан и Раднево.

В друго хасковско дерби на стадион „Младост“, завърналият се след две години отсъствие „Старско“ стъпи на криво, като бе победен от дубъла на „Саяна“ с класическото 3:0. За гостите точни бяха Берай Халибрям – с 2 гола и Християн Калеканов.

В другите два мача се наложиха домакините. Дубълът на „Свиленград“ победи „Любимец – 2018“ с 3:1, а „Любимец – 2000“ надви с 5:1 състава на „Марица“, Симеоновград.

Ето и програмата за втория кръг:

14 септември, събота – 17:00 часа

„Хеброс 1921“ – „Раковски – 1923“ – на ст. „Хеброс“ в Харманли

„Марица“ – „Хасково“ – на ст. „Христо Ботев“ в Симеоновград

15 септември /неделя/ – 17.00 часа

„Любимец 2018“ – „Любимец – 2000“ – градски стадион

„Старско“ – „Свиленград“ – на ст. „Младост“ в Хасково

„Бригада“ – „Саяна – 2“ – на стадион „Раковски“ в Димитровград

Двубоят „Сакарски спортист“ – „Харманли“ ще се състои на 26 октомври 2024 г. от 16:00 часа в Тополовград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.