Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

На 23 септември стартира 28-то издание на „Хасково джаз 2024“

1 минута
Музикалното събитие ще се проведе на няколко сцени в града -

Започва седмицата на джаз музиката с 28-то издание на фестивала „Хасково джаз 2024“. Музикалното събитие ще се проведе от 23-28 септември на няколко сцени в града – клуб „Ралица“, Художествена галерия (ХГ) „Атанас Шаренков“, Театър „Иван Димов“ и Младежки център. Освен родните джазмени ще има и гости от Турция, Австрия и Унгария.
На 23 септември в клуб „Ралица“ от 19:00ч. ще се изявят SUSPENDED TRIO. Акустично джазово трио от Димитровград ще зарадва публиката на 24 септември от 19:00ч.
Гостите от Турция SANAT DELIORMAN/ČAN TUTUĞ ще пеят и свирят на 25 септември от 19:00 ХГ „Атанас Шаренков“.
Ден по-късно в ДК Театър „Иван Димов“ ще се представят и HAEZZ със съдействието на Посолството на Австрия. Заедно с тях на една сцена ще се качат и Борислав Ясенов квартет „Отново в играта“ и „POSТCARD“ ПРЕДСТАВЯ – STORIES“. POETIC JAZZ TRIO – УНГАРИЯ/БЪЛГАРИЯ и „На север от изтока“ – Даниела Белчева ще радват джаз аудиторията на 27 септември в ДК Театър „Иван Димов“.
Последният ден от фестивала ще завърши в Младежки Център с участията на АЛЕКСАНДЪР ЛЕКОВ ГРУП – OLD WAYS, NEW WAYS, I.A. QUINTET и Станислав Арабаджиев JAM SESSION BAND.
„Хасково джаз 2024“ се организира със съдействието на Австрийско посолство в София, Унгарски културен институт и Община Хасково и входът за всички изпълнения е свободен за любителите на джаза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights