Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от тази част на Балгария

На събор в с. Срем, Община Тополовград

1 минута
За доброто настроение на съборяните се погрижиха оркестър "Срем" и народната певица Нели Танева.

В Деня на 139-годишнината от Съединението на България – 6 септември, се проведе традиционният събор в с. Срем, община Тополовград.
Пред събралите се жители и гости на селото поздравления за празника направиха кмета на селото Митка Иванова и зам.-кметът на общината Красимира Атанасова, които пожелаха по-добри и спокойни бъднини на местните хора и техните гости. Гост на селото бе и кметът Божин Божинов. За доброто настроение на съборяните се погрижиха местният оркестър “Срем” и народната певица Нели Танева.
Веселбата продължи до късните нощни часове, а останалото бе като на събор – сергии, атракции, заведения на открито.
След като възстановиха тази традиция преди 15 години, в това село, разположено по поречието на р. Тунджа, там където до нея слиза Сакар планина, кметството на селото и местните хора поддържат ежегодно тази традиция. Обикновено съборът се провежда през втората половина на първата десетдневка на септември, както бе и сега. Въпреки че това лято селото преживя няколко напрегнати дни с пожара, който навлезе в селото и изгори няколко къщи, местните хора не се отчаяха и запазиха своя дух с на-деждата за по-спокойно бъдеще. В селото отдавна няма училище и населението е предимно възрастно и именно по време на събора то се подмладява и развеселява, както стана и тази година.
Повече подробности в печатното издание в петък, а част от събора може да видите в прикаченото видео.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights