Мостът над р. Марица вече е отворен за движение

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2014 07:44

Мостът над р. Марица вече е отворен за движение

Акценти

  • Съоръжението бе затворено на 8 март 2013 година заради е изключително лошото технико-експлоатационно състояние на съоръжението.

Свързани публикации

Мостът на река Марица край Любимец вече е отворен за движение. От вчера по него преминават всякакъв вид превозни средства. Това стана близо месец преди предвидения срок. По договор, ремонтните дейности трябваше да приключат в началото на август 2014 Огнян Павлов – управител на фирмата-изпълнител „АБ – ОРС Инфраструктура“ заяви, че в обновяването на съоръжението са използвани само висококачествени материали. Два от свързващите сегменти са изцяло подменени , възстановили се връзките на моста, разширили се тротоарните конзоли и се поставили нови парапети и мантинели.

Към най-горния пласт на асфалта е включена полимерна съставка, която значително подобрявала качеството. „Така се получава полимодифицирана свръзка и на практика това е вечно“, бяха неговите думи.

по настояване на общината Мостът през нощта ще бъде осветен с енергоспестяващи лампи.

Мостът на р. Марица бе затворен на 8 март 2013 година заради е изключително лошото технико-експлоатационно състояние на съоръжението. Това създаде много проблеми на живеещите в половината община Любимец, които живеят от северната страна на реката. Последваха процедури по избор на изпълнител и началото февруари тук дойде да инспектира току що започналите строителни работи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) – инж. Стефан Чайков.

От тогава строителните работи вървяха под пълна пара, за да се стигне до предсрочното му пускане в експлоатация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 21, 2014 07:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама