МВР: За ден задържахме над 300 мигранти (обзор)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2023 12:34

МВР: За ден задържахме над 300 мигранти (обзор)

Акценти

  • Те са задържани в камион на 14 юли сутринта в област Стара Загора,

Свързани публикации

14 юли 2023 г. 

Над 300 мигранти са задържани у нас само за ден, съобщи заместник-главният прокурор Мария Павлова. Образувани са 19 дела срещу каналджии.
Мигрантите, задържани в камион тази сутрин в област Стара Загора, са били на косъм да се задушат, съобщи шефът на полицията Атанас Илков. 10 от 76-те чуждени трябвало да постъпят в болница, защото били зле. Вчера каналджия бил хванат да кара бежанци в пригодена бивша цистерна.

10 юли 2023 г.

18 мигранти са открити в специално изграден тайник в товарен автомобил в Бургас. Малко след 9 часа в района на кръстовището на улиците „Тодор Александров“ и „Спортна“ в града за проверка са спрени микробус, управляван от 20-годишен бургазлия, и пилотна кола, управлявана от 19-годишен местен жител.

Трима от мигрантите, пострадали при тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия” в събота, 8 юли, остават в критично състояние.

Сред тях е и шофьорът на джипа, който също се оказа мигрант, но с постоянен статут за пребиваване в България. Това информира NOVA.

27 юни 2023 г. 

Постоянен арест за 45-годишен от Маджарово, заловен в Бургас да превозва 71 мигранти.

При акция на полицията в софийското село Кокаляне са задържни 46 нелегални мигранти, съобщиха от МВР. Те са открити в къща, частна собственост. Общо 11 от задържаните са непълнолетни.

При задържането те казали, че са от Сирия, Мароко и Пакистан, предаде БТА.

23 юни 2023 г.

Откриха 11 иракчани и две деца под 4 години в тайник на микробус до Сопот в часа сутринта на изграден контролно-пропускателен пункт в село Анево на Подбалканския път, където е спрян бордови микробус, в който е открит тайник под брезента на товарния отсек и в него – 13 чужди граждани от Ирак, част от които с лични документи за самоличност.
В групата има две малки деца до 4 години и двете им майки, останалите са младежи между 18 и 25 г. Всички са в добро здравословно състояние, съобщиха от МВР.

22 юни 2023 г.

Заловиха 33-ма нелегални мигранти край Болярово
Групата е без водач, изоставена на българска земя. Казват, че са нощували два дни у нас. Мъжете са пътували към главен път, за да бъдат качени на бус.

4 юни 2023 г.

Около 50 мигранти са задържани на бул. „Ботевградско шосе“, двама са в тежко състояние, 10 са в състояние на задушаване и се нуждаят от медицинска помощ.

Двама българи са ги превозвали в бял камион „Мерцедес“, мигрантите са на възраст между 25 и 30 години, твърдят, че са от Афганистан. Полицейски коли ги ескортират към болниците „Пирогов“, ВМА и Окръжна, за да стане по бързо приемането им в болничните заведения. Изпратени са още линейки на мястото.

23 март 2023 г.

В бус край Симеоновград откриха 25 мигранти.

20 март 2023 г.

Един мигрант е загинал, а други са ранени след преследване с полицията на около 30 км от сръбската граница, близо до село Алдомировци, съобщава БТА, цитирайки МВР. Той не спрял на полицейски сигнал и започнало преследване. При гонката колата се ударила в бетонна плоча и се обърнала. На място загинал един от мигрантите, а другите са откарани в болница. Чужденците заявили, че са от Афганистан.

По първоначална информация лека кола с 16 мигранти в нея се е обърнала малко преди полунощ. Автомобилът е с чужда регистрация и е бил шофиран от чужденец, който също е сред ранените.

14 март 2023 г.

Трима души, сред които бременна в 7-мия месец жена и военен, са заловени, докато са превозвали четирима нелегални мигранти, съобщи БНТТе са засечени в късния следобед в понеделник в Пловдивско.

Полицаите останали изненадани, че сред участниците в престъплението има и бременна жена. Вероятно чрез нея, останалите двама мъже трафиканти, разчитали да заблудят властите при евентуална проверка.

13 март 2023 г.

Полицията е заловила бус с мигранти на автомагистрала „Струма“ в участъка между София и Перник. В него е пътувала група от 25 чужденци. Тя е била наблюдавана през цялото време от служители на ГДБОП. Бусът е спрян на магистралата докато е пътувал в посока Перник. Хората са били натъпкани в превозното средство един върху друг.

Чужденците твърдят, че са от Афганистан, съобщи bTV.

Арестуван е и 20-годишен български гражданин, който е шофирал микробуса. Превозното средство е било спряно от екипи на СДВР. Задържаният българин е известен на полицията.

8 март 2023 г.

Гръцките власти предадоха на България бившия граничар Валентин Христов, който е шестият обвиняем за смъртта на 18 мигранти, задушени в камион край софийското село Локорско. Според разследващите Христов е бил свръзката на престъпната група с „Гранична полиция“, като е давал информация откъде мигрантите могат да прескочат оградата, както и кои служители няма да създадат проблеми, ако ги видят.

2 март 2023 г.

Районна прокуратура в Стара Загора обвини 18-годишен ученик за това, че на 28-и февруари на магистрала „Тракия“ е превозвал 57 афганистанци. Момчето е имало нужда от пари. За превоза от Карнобат до границата на България със Сърбия щял да получи 10 000 лв. Афганистанските граждани се били договорили с каналджии в Турция да ги преведат срещу около 3 000 евро – 3 500 долара на човек. Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция.

1 март 2023 г.

Откриха 26 нелегални мигранти без документи в товарното помещение на камион на магистрала „Европа” край Драгоман. Това съобщиха за NOVA от „Гранична полиция”. Шофьорът на камиона е турски гражданин и е задържан.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 15, 2023 12:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама