Кога ще се оправят пътищата и защо не се чисти Симеоновград

5 минути
Кога ще се оправят пътищата и защо не се чисти Симеоновград

“Кога ще започне ремонтът на пътя от с. Калугерово до с. Навъсен? Коя част от улица ще бъде асфалтирана?” Това попита съветникът Янка Чолакова на последната сесия на Общински съвет.
Другият ѝ въпрос към кмета Милена Рангелова бе: „Защо на две седмици веднъж се събират отпадъците и ако не е пълен контейнерът, въобще не го вземат?”.
Третият бе за с. Пясъчево, където пътят към гробищния парк е в лошо състояние, освен това до него има незаконно сметище, което се ползва и от жителите на гр. Гълъбово.
Кметът Милена Рангелова добави, че има проблем с пътищата към гробищните паркове. „Вие четохте бюджета ни, капиталовите ни са достатъчни само за проектиране, опитваме се да участваме в максимално много програми. Предпочитам пътят до гробищата да се прави със собствени средства. Сега чувам за сметището в с. Пясъчево, ще изпратим проверка и ще бъде отстранено.“
Елена Желязкова допълни: „Аз като кмет на с. Навъсен мога да каза, че отпадъците се събират редовно и оплаквания от живеещите нямам“.
Друг съветник – Красимир Кирев, попита: „Относно циганските банкети миналата вечер бяха до 1 часа вечерта, музиката се чуваше чак в кв. „Злати дол“. Можем ли да променим нещо в тази банкетна култура?“
Рангелова отговори, че с решение на Общински съвет е прието до 22:00 ч. да бъдат тези шумни мероприятия, а от там нататък може полицията да им съставят актове.
Янка Чолакова допълни, че трябва да се подават сигнали на 112, но дори и след шест по- дадени сигнала не е оследвала никаква реакция. В Раднево има приета наредба, че след надвишаване на определените децибели полицаите веднага конфискуват уредбата в полза на общината.
Тя попита до къде стигна проблемът с бездомните кучета?
Рангелова отговори: „За съжаление ги връщат, след като ги кастрират.”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.